Уряд КНР проведе дослідження демографічних змін населення Китаю
Уряд КНР проведе дослідження демографічних змін населення Китаю

Уряд КНР проведе дослідження демографічних змін населення Китаю

Уряд Китаю проведе з 10 жовтня по 30 листопада вибіркове обстеження населення країни, щоб виявити поточні демографічні зміни у суспільстві.

Про це повідомило Державне статистичне управління КНР, передає Укрінформ.

У рамках дослідження передбачається проаналізувати такі параметри як вік, етнічна приналежність, рівень освіти, внутрішньодержавний міграційний статус, місце проживання, зайнятість, сімейний стан, наявність дітей та інші демографічні показники.

Метою таких заходів відомство вказало необхідність точного і своєчасного відображення змін у народонаселенні країни та забезпечення базової основи для формування національних планів економічного і соціального розвитку та державної політики, пов’язаної з населенням.

В останні роки в китайському суспільстві спостерігаються тенденції до старіння і зниження рівня народжуваності. Згідно з урядовими прогнозами, до 2035 року частка громадян віком понад 60 років у Китаї перевищить 30%.

Комуністична влада Китаю через нездатність забезпечити базові потреби населення у 1970-х вдалась до заходів стримування зростання його чисельності і жорстко впроваджувала політику обмеження народжуваності «одна сім'я – одна дитина».

Проте через стрімке падіння народжуваності та старіння населення уряд почав поступово скасовувати обмеження. 1 січня 2016 року в КНР набув чинності закон, що дозволяє кожній сім’ї мати двох дітей. А в травні 2021 року влада дозволила трьох дітей.

У 2022 році вперше за останні 60 років у Китаї було зафіксовано скорочення кількості жителів.

Як повідомляв Укрінформ, літнє населення Японії досягло рекордного рівня – 36,25 мільйона людей, причому люди віком 65 років і старші тепер становлять майже третину японців.

Фото: Pixabay

Источник материала
loader
loader