Щоб гарний сон був гарантований: як обрати матрац
Щоб гарний сон був гарантований: як обрати матрац

Щоб гарний сон був гарантований: як обрати матрац

Як зауважують в GQ, багато людей недооцінюють його важливості та продовжують використовувати матраци, які не забезпечують достатньої підтримки та комфорту. Які критерії врахувати та як обрати той, що задовольнить всі потреби та забезпечить чудовий сон, розповідаємо далі.

Положення під час сну

Перше, що варто зробити, купуючи матрац, – це визначити своє положення для сну. Є три основних – спина, живіт і бік. Для кожної позиції потрібен різний рівень підтримки:

  • Сон на боці. Це положення комфортне для хребта, але оскільки вся вага тіла лежить на одній стороні, знадобиться додаткове полегшення тиску на стегна та плечі.

  • Сон на спині. Якщо ви спите на спині, переконайтеся, що ваш матрац гарно підтримує та має зонування. Матрац середньої жорсткості буде також чудовим вибором, оскільки він зможе допомогти зменшити будь-який біль у спині.

  • Сон на животі. Коли ви спите на животі, на вашу шию та поперек може виникати сильний тиск, тому ліжко з достатньою підтримкою (зазвичай жорсткіший матрац) утримуватиме ваш хребет у правильному положенні.

Правильна жорсткість

Виробники матраців зазвичай дотримуються шкали жорсткості від 1 до 10, де 10 є найтвердішим та найщільнішим варіантом, а 6,5 є стандартом для матраца середньої жорсткості.

Однак сказати, що саме найжорсткіший варіант є найкращим буде помилкою, адже для різних тіл потрібні різні рівні твердості.

Так, м'який матрац краще підтримує стегна і плечі, що корисно для тих, хто спить на боці. Він також підійде для людей вагою до 60 кілограмів, бо вони не провалюватимуться та матимуть гарну підтримку для тіла.

Водночас матрац середньої жорсткості є золотою серединою для більшості людей. Багато експертів погоджуються, що саме цей рівень жорсткості є найкращим для запобігання болю в спині та для оптимізації якості сну.

Тим часом тверді матраци корисні людям з вагою понад 100 кілограмів, тому що їм потрібне ліжко, яке не стискатиметься під вагою їхнього тіла та не порушуватиме вирівнювання хребта. Те саме стосується тих, хто спить на животі.

Тип матраца

Визначившись із положенням для сну та твердістю, можна переходити до найцікавішого – типу матраца. Їх є безліч, але основний перелік може виглядати таким чином:

  • Піна чи латекс.

Попри критику минулого сучасні матраци з піни зазнали значного оновлення. Багато з них тепер використовують модні технології охолодження та різну щільність піни для регулювання температури та зменшення тиску. Це робить їх хорошим вибором для лікування болю в спині та спокійно сну.

Латекс же схожий на піну, бо це також м’який матеріал із підтримкою для послаблення тиску. Але він є більш стійким і гіпоалергенним, а також краще зменшує тиск на тіло.

  • Пружини.

Ті, кому подобаються традиційні внутрішні пружини, є любителями класики – і не дарма. Такі матраци пружні, а також мають гарну вентиляцію, що забезпечує гарну підтримку для тіла та не накопичує зайве тепло. Єдиним їхнім недоліком є ​​те, що вони погано ізолюють рух, тому, якщо ви купуєте ліжко для двох, партнер ймовірно відчуватиме ваш рух вночі.

  • Гібриди.

Гібридні матраци – це найкраще з обох світів. Вони поєднують піну у верхніх шарах із внутрішніми пружинами в основі. Цей тип – ідеальне рішення для людей, які шукають комфорту та підтримки, а також для тих, хто хоче мати матрац з охолоджувальним ефектом або матрацом для лікування болю в спині.

Источник материала
loader