Туреччина ввела мита на стальну продукцію з Росії
Туреччина ввела мита на стальну продукцію з Росії

Туреччина ввела мита на стальну продукцію з Росії

Туреччина запровадила антидемпінгові мита на імпорт певної стальної продукції з Росії, Китаю, Індії та Японії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Sabah із посиланням на оголошення в Офіційному віснику Туреччини.

Генеральний секретар Турецької асоціації виробників сталі (TÇÜD) Вейсел Яян розповів, що введені мита стосуються близько 4 мільйонів тонн імпортованої продукції приблизною вартістю від 2 до 2,2 млрд доларівСША.

Мита коливаються від 6,10% до 43,31% від вартості, страхування та фрахту, що є кроком, покликаним запобігти недобросовісній конкуренції після звернень вітчизняних виробників, йдеться в оголошенні. Розслідування щодо імпорту гарячекатаної сталі, проведене після звернення турецьких виробників, показало, що ймовірний демпінг загрожував національному виробництву.

Згідно із прийнятим рішенням, мита на імпорт з Китаю коливаються від 15% до 43%, з Росії, Індії та Японії – від 6% до 9%.

Яян очікує підвищення рівня використання потужностей вітчизняних виробників після введення антидемпінгового мита на імпорт гарячекатаного листового прокату.

Рішення Анкари з’явилося на тлі зростання торгової напруженості між Китаєм та Євросоюзом через тарифи на електромобілі, бренді та інші товари. Воно також слідує за скаргою Китаю до Світової організації торгівлі (СОТ) на імпортні мита, накладені на китайські електромобілі, які ввозяться в Туреччину.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні один з найбільших тайванських імпортерів вугілля – компанія Taiwan Cement Corporation (TCC) – оголосив про повне припинення співпраці з Росією.

Фото: HRC

Теги по теме
Россия Турция
Источник материала
loader