Країни-партнери підтвердили, що інвестиції в ОПК України зростатимуть - Умєров
Країни-партнери підтвердили, що інвестиції в ОПК України зростатимуть - Умєров

Країни-партнери підтвердили, що інвестиції в ОПК України зростатимуть - Умєров

Франція, Велика Британія, Італія та Німеччина підтвердили, що інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс зростатимуть.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров повідомив у Фейсбуці за підсумками зустрічей з очільниками оборонних відомств вказаних держав, передає Укрінформ.

"Працював в рамках роботи делегації на чолі з Президентом Володимиром Зеленським. Провели продуктивні зустрічі, маємо потужну підтримку та домовленості, які наближають нашу перемогу. Всі чотири країни підтвердили: інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс будуть зростати", – зазначив міністр.

Умєровобговорив з іноземними колегами конкретні кроки для збільшення виробництва зброї як в Україні, так і через створення спільних підприємств із європейськими партнерами, що дозволить виготовляти техніку, озброєння та боєприпаси для Сил оборони в межах принципово нового формату співпраці.

Зброї для українських захисників, згідно з даними міністра, стане більше. Так, Британія поставить артилерійські установки AS-90, далекобійну зброю й роботизовані системи, які суттєво підсилять можливості Сил оборони на полі бою.

"Ще одне важливе питання – заморожені російські активи будуть використані для фінансування наших оборонних потреб", – додав Умєров.

У Франції він особисто ознайомився з підготовкою української бригади. "Франція не лише навчає, а й укомплектовує наші підрозділи сучасним озброєнням. Це приклад, який мають перейняти й інші партнери", – зауважив глава Міноборони.

Під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном Умєров запропонував обмінюватися досвідом у сфері дронів. За його словами, Україна готова допомогти створити у Франції тренувальний центр для підготовки операторів безпілотників.

Міністр висловив подяку урядам і народам Франції, Британії, Італії та Німеччини за потужну підтримку.

"Ми – єдина команда, об’єднана спільною метою: перемога України та справедливий мир у Європі", – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський презентував лідерам провідних європейських країн План перемоги й наголосив, що діяти спільними зусиллями треба вже зараз, протягом найближчих місяців.

Теги по теме
Украина Оружие Минобороны
Источник материала
loader
loader