Як збивати яйця для пишного омлету: бабусин метод не допустить "падіння"
Як збивати яйця для пишного омлету: бабусин метод не допустить "падіння"

Як збивати яйця для пишного омлету: бабусин метод не допустить "падіння"

Залишилося тільки дізнатися, як приготувати пишний та високий омлет, який не осідає після приготування. І ключ до досягнення такої бажаної текстури лежить у правильному збиванні яєць, передає Glamour.

Як правильно збивати яйця на омлет?

Кулінари попереджають, що використання блендера або міксера для збивання яєць може призвести до небажаних результатів при приготуванні омлету. Надмірне піноутворення під час збивання збільшує ймовірність того, що омлет осяде, погіршуючи його текстуру.

Щоб не сталося "падіння" омлету, збивати яйця потрібно бабусиним методом – виделкою, помішуючи до однорідної суміші. Тобто не збиваємо, а перемішуємо.

Яєць та молока в омлеті має бути порівну. Якщо у вас немає кухонних ваг, щоб зважити продукти, скористайтеся наступною порадою:

  • Налийте в половину шкаралупи від яйця молоко і вилийте його в миску. Повторіть. Так вийде одне куряче яйце та одне "яйце" молока.
  • Якщо ви кулінар-початківець, не додавайте до страви крохмаль, м'ясо, овочі, зелень, гриби. Ці інгредієнти лише обтяжують омлет та не дають йому піднятися.
  • Вибирайте сковороду з товстим дном та високими краями. А ще краще приготувати омлет у мультиварці, тоді він точно вийде пишним.
  • Коли омлет вже готовий, не поспішайте відразу подавати його на стіл. Залишіть омлет на 2 – 3 хвилини на плиті, щоб він не осів через перепад температур.

А ви знали? Досвідчені кухарі розповіли для чого замочувати картоплю перед смаженням.

Источник материала
loader
loader