Ми плануємо провести всі тематичні конференції до кінця жовтня - Єрмак
Ми плануємо провести всі тематичні конференції до кінця жовтня - Єрмак

Ми плануємо провести всі тематичні конференції до кінця жовтня - Єрмак

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак після участі у тематичній онлайн-конференції, присвяченій дев’ятому пункту Формули миру "Недопущення ескалації війни та повторення агресії" заявив, що планується провести всі тематичні конференції до кінця жовтня 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у телеефірі.

"Після інавгураційного Саміту миру у Швейцарії ми домовилися, що одразу почнемо проводити тематичні конференції по кожному із пунктів. Сьогодні (14 жовтня - ред.) відбулася така тематична конференція по третьому пункту, а саме по пункту дев'ятому "Недопущення повтору агресії". Що треба зробити, які гарантії повинна отримати Україна, які конкретні кроки треба здійснити для того, щоб цей пункт був виконаний. Хочу сказати, що ми плануємо провести всі тематичні конференції до кінця жовтня для того, щоб вже напочатку листопада мати можливість на базі всіх комюніке, а кожна конференція закінчується прийняттям спеціального комюніке, яке підтримується всіма учасниками", - підкреслив Єрмак.

За його словами, комюніке більш широке, але в ньому є головні кроки, які з кожного комюніке будуть складати спільний план, що розкриватиме пункти Формули миру Президента Володимира Зеленського більш детально.

"Це дуже важливо, тому що це означає, що в кінці цей план, я сподіваюся, буде підтриманий як мінімум всіма країнами, які приєдналися до фінального комюніке швейцарського Саміту. Робота триває. Наступна така конференція з ядерної безпеки буде відбуватися вже 17-го числа. Вона буде відбуватися У Франції, потім буде екологічна безпека, і закінчимо ми все це конференцією в Канаді, яка буде присвячена гуманітарним питанням. Дуже для нас чутливим і важливим - це повернення наших військовополонених, цивільних і, безумовно, повернення незаконно депортованих, викрадених українських дітей", - додав Єрмак.

Він зазначив, що конференції проходять у змішаному форматі, але канадська конференція буде відбуватися в офлайн режимі.

"Я сьогодні вже отримав і від нашого МЗС, і від наших представників у Канаді і від наших канадських колег інформацію, що вже багато міністрів закордонних справ, а ця конференція буде на рівні міністрів закордонних справ, вже підтвердили свою участь. 24 жовтня буде конференція в Ризі на рівні спікерів. Там Україну представлятиме наш спікер парламенту Руслан Стефанчук, і також багато спікерів підвтердили свою участь", - підсумував Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час тематичній конференції обговорив із представниками країн-партнерів і міжнародних організацій реалізацію сьомого пункту Формули миру «Відновлення справедливості»..

Теги по теме
Владимир Зеленский Офис Президента
Источник материала
loader