BYD представив європейцям альтернативу Tesla
BYD представив європейцям альтернативу Tesla

BYD представив європейцям альтернативу Tesla

Китайська компанія BYD швидко розширює свою присутність на європейському ринку. На автошоу у Парижі компанія презентувала гідну альтернативу Tesla Model Y.

BYD представив європейцям альтернативу Tesla - Фото 1

Електричний кросовер вже доступний у Китаї, а дебют для європейської публіки провели у столиці Франції. Новинка стане восьмою моделлю сімейства NEV (New Energy Vehicle) у лінійці BYD, доступною для європейських покупців.

BYD представив європейцям альтернативу Tesla - Фото 2

Зовнішність кросовера Sealion 7 виконана в новому фірмовому стилі марки, окремі дизайнерські елементи успадковані від інших моделей BYD. Наприклад, передня частина та фари перегукуються з аналогічними елементами кросовера Seal U, а плавна форма даху в задній частині та світлодіодні ліхтарі на всю задню панель нагадує седан Seal. В цілому автомобіль має привабливий дизайн, але без самобутніх стилістичних рішень, які могли б виділити новинку на тлі однокласників.

BYD представив європейцям альтернативу Tesla - Фото 3

BYD Sealion 7 використовує архітектуру e-Platform 3.0 Evo, яка пропонує покупцям можливість вибирати між одним або двома електродвигунами. Для Європи спочатку буде доступна найпотужніша двомоторна версія. У Китаї вона має у своєму арсеналі 390 кВт/530 к.с. За даними виробника кросовер здатний розганятися до першої сотні за 4,5 с. Батарея BYD Blade місткістю 82,6 кВт-год дозволить забезпечити запас ходу до 550 км, а швидкісна зарядка потужністю 230 кВт гарантує швидке поповнення заряду.

Новий електричний SUV від BYD стане однією з шести нових моделей, які компанія планує представити в Старому Світі до кінця 2025 року. Продаж Sealion 7 стартує в ЄС наприкінці жовтня за ціною від $58800. Для порівняння, за Tesla Model Y просять аналогічну суму. Наприкінці наступного року виробництво Sealion 7 планують організувати на новому заводі BYD в Угорщині, що дозволить компанії протистояти підвищенню податків на китайську продукцію у країнах Європи.

BYD представив європейцям альтернативу Tesla - Фото 4

Источник материала
loader