Зеленський: Членство в НАТО - це питання подальшого, а не теперішнього
Зеленський: Членство в НАТО - це питання подальшого, а не теперішнього

Зеленський: Членство в НАТО - це питання подальшого, а не теперішнього

Перший пункт Плану перемоги передбачає отримання запрошення на вступ до НАТО.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

«Перше – це запрошення в НАТО. Ми – демократична нація, яка довела, що може захищати Євроатлантику і наш спільний спосіб життя – інших демократичних націй. Протягом десятиліть Росія використовувала геополітичну невизначеність у Європі, а саме – факт, що Україна не є членом НАТО. Саме це спокушало Росію посягати на нашу безпеку. Тепер факт запрошення для України в НАТО може стати справді фундаментальним для миру. Ми розуміємо, що членство в НАТО – це питання подальшого, а не теперішнього», - зазначив Зеленський.

Джерело: ОПУ

Він додав, що рішучість у питанні НАТО для України означає також неминучість євроінтеграції для України та безальтернативність демократії в Україні.

«Саме тому це початковий пункт Плану перемоги. Свідчення рішучості. Безумовне запрошення зараз. Це визначеність, як партнери бачать насправді місце України в архітектурі безпеки», - зауважив глава держави.

Як повідомлялося, сьогодні під час виступу у Верховній Раді Президент України Володимир Зеленський представив План перемоги України.

Теги по теме
Владимир Зеленский НАТО
Источник материала
loader
loader