До 29 жовтня — приймання заявок на участь у проєкті зі створення Практичних рекомендацій з медіа- та інформаційної грамотності для журналістів
До 29 жовтня — приймання заявок на участь у проєкті зі створення Практичних рекомендацій з медіа- та інформаційної грамотності для журналістів

До 29 жовтня — приймання заявок на участь у проєкті зі створення Практичних рекомендацій з медіа- та інформаційної грамотності для журналістів

Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі.

Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) спільно з Національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій України та разом із Бюро ЮНЕСКО в Україні запрошують вас долучитися до створення Практичних рекомендацій для підвищення медіа- та інформаційної грамотності і посилення стійкості незалежних медіа України. 

Це унікальна можливість стати частиною ініціативи, яка допоможе медіа посилити їхню незалежність, підвищити якість контенту та стати стійкішими до інформаційних пасток. А також дозволить отримати корисний й цікавий досвід та кошти, що підтримають імплементацію Практичних рекомендацій на практиці у медіа. 

Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі. Кількість місць обмежена  —  12 редакцій. Кожна редакція може делегувати 1 представника. 

Заповнити заявку можна за посиланням.

Дедлайн подання заявок – 18:00 29 жовтня 2024 року. Результати  —  1 листопада 2024 року.

Етапи проєкту:

  • Участь в 1 офлайн та кількох онлайн робочих зустрічах (листопад-грудень 2024 року) для підготовки структури та змісту Практичних рекомендацій. Перша фасилітована офлайн-зустріч відбудеться в Києві 7 листопада. Адресу отримають відібрані учасники.
  • Фіналізація Практичних рекомендацій за участю провідних фахівців в сфері медіа- та інформаційної грамотності.
  • Навчальний тренінг для команд редакцій-розробників (лютий 2025 року).
  • Публічна презентація Практичних рекомендацій (березень 2025 року).
  • Імплементація Практичних рекомендацій у редакційну роботу вашого медіа.

Чому варто долучитись?

  • Це унікальна можливість для професійного нетворкінгу з провідними журналістами, експертами з медіа- та інформаційної грамотності, а також обміну досвідом і новими тенденціями у сфері медіа.
  • Можливість зробити внесок у зміцнення незалежних медіа через імплементацію Практичних рекомендацій з медіа- та інформаційної грамотності в роботу редакцій.
  • Можливість для участі в міжнародних грантах і проєктах. Впровадження Практичних рекомендацій у редакційну політику медіа підвищить його конкурентоспроможність і дозволить брати участь у міжнародних грантах та програмах із розвитку медіа, які надають підтримку редакціям із високими професійними стандартами, що мають чіткі політики та практики в цій сфері.
  • Можливість долучитися до важливої національної ініціативи та стати співавтором Практичних рекомендацій, які будуть використовуватися в редакціях по всій Україні. Розроблені Практичні рекомендації з медіа- та інформаційної грамотності зможуть використовувати інші медіаорганізації для підвищення рівня обізнаності та навичок роботи з інформацією.
  • Відібрані редакції отримають гонорар для імплементації Практичних рекомендацій у своїх редакціях.  
  • Ми покриваємо витрати на проїзд та проживання для участі в офлайн-заходах.

Критерії відбору учасників:

  • Дотримання етичних стандартів журналістики та висока якість матеріалів учасників та їхніх редакцій 
  • Професійна мотивація (чому ваше медіа хоче взяти участь у проєкті та як планує використовувати здобуті знання?)
  • Можливість брати участь у воркшопах і тренінгах, включно з офлайн-зустрічами
  • Готовність імплементувати Практичні рекомендації у діяльність редакції
  • Наявність реалізованих ініціатив у сфері медіаграмотності (буде перевагою, але не є обов’язковим критерієм).

За додатковою інформацією щодо проєкту звертайтеся до проєктної менеджерки Ірини Суботи на адресу i.subota@cedem.org.ua.

Проєкт «Медіа- та інформаційна грамотність у воєнний час: будуємо інформаційну стійкість» реалізовується Центром демократії та верховенства права разом із Національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій України у партнерстві із ЮНЕСКО (https://www.facebook.com/UNESCOinUkraine) та за підтримки Японії (https://www.facebook.com/embassyofjapaninukraine).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader