Анонсованого польськими фермерами блокування кордону з Україною не відбувається, – ДПСУ
Анонсованого польськими фермерами блокування кордону з Україною не відбувається, – ДПСУ

Анонсованого польськими фермерами блокування кордону з Україною не відбувається, – ДПСУ

Поляки передумали блокувати кордон

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів, що блокування кордону на пункті пропуску "Медика – Шегині", яке польські фермери нещодавно анонсували, не відбувається. Про це він повідомив у прямому етері національного телемарафону.

По тому анонсу, який здійснювали польські фермери, що вони можуть розпочати свої дії з блокування руху вантажних транспортних засобів у напрямку пункту пропуску "Медика – Шегині", на цей час цього не відбувається. Ну і звісно, що ми загалом сподіваємося, що польські фермери не блокуватимуть рух для вантажівок на жодному із напрямків на кордоні з Польщею - чи то напрямок пункту пропуску "Медика – Шегині", чи на будь-якому з інших пунктів пропуску,
– розповів Демченко.

Демченко також зауважив щодо пасажиропотоку на пункті пропуску. У цей період, за його словами, кількість перетинів кордону значно знизилася.

До прикладу, якщо порівняти серпень місяць, коли кордон перетнуло загалом в обидва боки протягом місяця 4 мільйони осіб, то у вересні кількість перетинів уже коливалася на рівні трішки більше 3 мільйонів. І зараз тенденції до збільшення пасажиропотоку немає. У будні дні кордон перетинає близько 80 – 85 тисяч осіб в обох напрямках. У вихідні цей показник може коливатися на рівні 100 тисяч. Але якщо пригадати літній період, то показники перетину кордону були значно більші,
– додав речник ДПСУ.

Зверніть увагу! Зменшення пасажиропотоку, за словами Демченка, призвело до зменшення черг на пунктах пропуску. Він вказує, що 50% пасажиропотоку припадає саме на кордон із Польщею. Але значних черг на цьому відтинку також не відмічається. Прикордонник зауважив, що в окремі дні можуть бути скупчення автівок в окремі години. Це відбувається якщо одночасно певна кількість людей обирає для себе один напрямок.

Теги по теме
Польща Госпогранслужба
Источник материала
loader
loader