Росія провела підготовку декількох сотень людей, аби вони почали заворушення у Молдові
Росія провела підготовку декількох сотень людей, аби вони почали заворушення у Молдові

Росія провела підготовку декількох сотень людей, аби вони почали заворушення у Молдові

Поліція Молдови повідомила, що Росія займалась навчанням людей для проведення масових протестів у країні. Про це повідомляє Reuters.

За повідомлення правоохоронців, вони викрили схему, у межах якої людей регулярно вивозили до Росії і вже там вчили, як брати участь у протестах та громадських заворушеннях у Молдові.

Особи, відповідальні за організацію навчання, пов’язані з проросійським олігархом-втікачем Іланом Шором.

«На цей час антикорупційна прокуратура здійснює розслідування кількох кримінальних справ, пов’язаних з підготовкою масових протестів в інтересах злочинної спільноти», – повідомив прокурорВіктор Фортуне.

Встановлено, що з червня з Молдови до Росії відправляли групи по 20 осіб. Загалом у цих навчаннях встигли взяти участь близько 300 осіб. Правоохоронці наголосили, що можуть повідомити лише обмежену інформацію, оскільки розслідування триває.

Крім того, він уточнив, що лише за останні кілька місяців Москва виділила значні суми для фінансування виборчих партій, а також активно поширює дезінформацію в соціальних мережах для підтримки їхніх кампаній.

Раніше вже повідомлялось, що злочинні групи за підтримки Росії мають намір зірвати президентські вибори в Молдові. Вони намагаються підкупити виборців, аби ті голосували проти членства у ЄС. 

До слова, заступник голови Центральної виборчої комісії Молдови Павел Постика повідомив, що ЦВК прийняла рішення відкрити п'ять виборчих дільниць у Росії. Однак Міністерство закордонних справ (МЗС) Молдови вважає це неможливим через логістичні труднощі, тому окружна виборча рада, відповідальна за організацію дільниць за кордоном, вирішила обмежитися лише двома.

Источник материала
loader