Саміт ЄС має подати сильний сигнал про підтримку України - прем’єр Фінляндії
Саміт ЄС має подати сильний сигнал про підтримку України - прем’єр Фінляндії

Саміт ЄС має подати сильний сигнал про підтримку України - прем’єр Фінляндії

Європейські лідери на саміті у четвер мають подати сильний сигнал про продовження підтримки України "стільки, скільки потрібно".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо перед початком засідання Європейської ради у Брюсселі.

"Ми не можемо забути про Україну. Україна перебуває на вирішальному етапі війни проти російської агресії. І водночас майбутня Єврокомісія та нова адміністрація США починають свою роботу. Тому сьогодні звідси ми повинні подати сильний та єдиний сигнал, що продовжуємо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", - сказав він.

Орпо також наголосив, що Фінляндіяпродовжить підтримувати Формулу миру Президента Зеленського. На цьому тлі він повідомив, що наступної неділі у Гельсінкі пройде зустріч високого рівня з екологічних питань, які є частиною Формули миру.

"Я вважаю, що дуже важливо підтримувати українську Формулу миру", - заявив глава фінського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вирушив на засідання Європейської ради у Брюссель, де на саміті Євросоюзу представить План перемоги.

Він зазначив, що програмою візиту до Брюсселя також заплановані зустрічі у Європарламенті – і з президенткою Робертою Мецолою, і з головами політичних груп у Європарламенті. Крім того, український лідер проведе зустріч з генсеком НАТО Марком Рютте.

Учора Володимир Зеленський представив План перемоги під час виступу у Верховній Раді.

Фото: Valtioneuvosto

Теги по теме
Украина Россия война Евросоюз
Источник материала
loader