То забирати чи ні: кулінари відповіли, чи треба знімати піну, яка утворюється при варінні супу
То забирати чи ні: кулінари відповіли, чи треба знімати піну, яка утворюється при варінні супу

То забирати чи ні: кулінари відповіли, чи треба знімати піну, яка утворюється при варінні супу

Кожного разу підходити до супу та знімати піну – ще та морока. Проте кулінари наголошують, що до цього кроку таки потрібно вдаватися, розповідає Ukr.Media.

Навіщо знімати піну з супу та бульйону

Коли ми варимо м'ясні бульйони та супи, то на поверхні утворюється багато піни. Це звичайний білок, який згорнувся, і жодних труднощів до споживання тут не виникає.

То забирати чи ні: кулінари відповіли, чи треба знімати піну, яка утворюється при варінні супу - Фото 1

Відповідь на одвічне запитання / Фото Pixabay

Але не треба забувати, що суп повинен мати естетичний вигляд. Окрім того, багато піни зробить бульйон каламутним. При вистиганні піна випаде в осад, і білок почне швидко киснути.

Також є небезпека, що вже наступного дня страва буде гірчити та неприємно пахнути. Тож висновок однозначний – піну точно треба прибирати.

Лайфхак на мільйон: як зваритигорох за лічені хвилини.

Источник материала
loader