Почалося постачання перших магістральних тягачів MAN eTruck
Почалося постачання перших магістральних тягачів MAN eTruck

Почалося постачання перших магістральних тягачів MAN eTruck

Компанія MAN Truck & Bus зробила важливий крок у сфері електромобільності – 15 жовтня клієнту було передано перший магістральний тягач сімейства eTruck. Він використовуватиметься постачальником автомобільних комплектуючих – фірмою Draxlmaier. На 40-тонному автопоїзді планується доставляти акумулятори на завод Porsche у Лейпцигу, для подальшого встановлення на електромобілі Porsсhe Macan Electric.

Тягач поставлений разом із низькорамним напівпричепом підвищеного об’єму. MAN Truck & Bus сьогодні є єдиним виробником електричних тягачів для роботи з такими напівпричепами – з висотою сідлово-зчіпного пристрою 950 мм. Цікаво, що Draxlmaier не купував тягач, а орендуватиме його у компанії Business Fleet Services (BFS), найбільшого в Європі постачальника вантажівок MAN на умовах оренди.

Почалося постачання перших магістральних тягачів MAN eTruck - Фото 1

Представлений тягач – моделі eTGX оснащений електромотором потужністю 450 к. с. (330 кВт) та шістьма батарейними блоками загальною ємністю 534 кВт.год, з яких можна використовувати 480 кВт.год. Машина заряджатиметься на станції Draxlmaier потужністю 375 кВт електрикою з відновлюваних джерел енергії.

Зазначимо, що в портфоліо MAN Truck & Bus є також тягач eTruck з електромотором у 544 к. с. (400 кВт). З додатковим, сьомим батарейним блоком, який невдовзі вже можна буде замовити, запас ходу у складі 40-тонного автопоїзда сягатиме 650 км. Найближчим часом має з’явитися й мегаватна зарядна станція, яка дозволить наповнювати батареї з 10 до 80% ємності всього за 30 хвилин.

Почалося постачання перших магістральних тягачів MAN eTruck - Фото 2

MAN eTGX in Leipzig, Fahrzeug-Übergabe vom Kunden Draexlmaier zu Porsche

На даний момент MAN Truck & Bus вже отримав замовлення на більш ніж 2500 вантажівок сімейства eTruck. Разом із новою моделлю eTGL, яка дебютувала на нещодавній виставці IAA Transportation 2024 у Ганновері, асортимент вантажівок на електротязі охоплює машини повною масою від 12 до 50 т.

Источник материала
loader
loader