Для серця і проти діабету: знайшли нові корисні властивості вітаміну D
Для серця і проти діабету: знайшли нові корисні властивості вітаміну D

Для серця і проти діабету: знайшли нові корисні властивості вітаміну D

Вітамін D часто називають одним із ключових для здоров'я людини, іноді навіть величають "королем". Однак дискусії щодо необхідності його додаткового приймання не вщухають, пише Engineering.

Спочатку вітамін D пов'язували лише зі здоров'ям кісток, але тепер все більше досліджень показує його широкий вплив. Це підтверджується й останнім дослідженням з Китаю.

Нові переваги вітаміну D

Вчені провели метааналіз рандомізованих контрольованих випробувань (РКВ), враховуючи дані до березня 2024 року про вплив вітаміну D на кардіометаболічні фактори. Всього було вивчено 99 РКВ за участю 17 656 осіб.

За даними дослідження, щоденна доза 3320 МО вітаміну D сприяє зниженню кров'яного тиску, рівня загального холестерину, глікованого гемоглобіну A1C, а також інсуліну і глюкози натщесерце.

Відчуваєте постійну слабкість та маєте поганий настрій? Це може свідчити про нестачу вітаміну D в організмі. Вихід є – Вітагама D₃ що позитивно впливає на імунну систему, підтримує функцію кісток і м’язів та повертає радість життю!
*Перед вживанням дієтичної добавки варто проконсультуватися з лікарем.

Яке це має значення

Це може означати, що приймання вітаміну D сприятливо впливає на перебіг цукрового діабету другого типу та артеріальної гіпертензії, знижуючи ризики серцево-судинних захворювань.

Найбільша користь від приймання вітаміну D помічена у:

  • людей з нормальним індексом маси тіла (менше 30),
  • осіб старше 50 років,
  • тих, хто приймає добавки понад 3 місяців поспіль.

Вчені підкреслюють, що потрібно розглянути можливість тривалого приймання вищих доз вітаміну D для розробки персоналізованих підходів, спрямованих на покращення кардіометаболічного здоров'я в цих групах.

Теги по теме
Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader