Генератор, що перетворює повітря та хвилі на енергію: вчені зробили важливе відкриття
Генератор, що перетворює повітря та хвилі на енергію: вчені зробили важливе відкриття

Генератор, що перетворює повітря та хвилі на енергію: вчені зробили важливе відкриття

Інженери компанії CGEN Engineering розробили новий тип генератора. Він може суттєво вплинути на вартість електроенергії, яку отримують із морських поновлюваних технологій.

Дає змогу модернізувати систему

У цього генератора легка система, яка дозволяє конвертувати механічну енергію на електрику, також може допомогти продовжити термін служби установок відновлюваної енергії.

Також вона дозволяє замінювати або переміщати кожен модуль окремо. Це, своєю чергою, означає, що енергетичні компанії можуть продовжувати роботу без тривалих простоїв, а також з часом модернізувати свої системи без капітального ремонту. Команда інженерів протестувала технологію в масштабах до одного мегавата, що достатньо для забезпечення сотень будинків.

Значним досягненням для вітроенергетичного сектору стала поява нової технології, яка обіцяє підвищити ефективність і рентабельність виробництва відновлюваної енергії. Звіти показують, що ця інновація може призвести до зниження середньої вартості виробленої енергії на 10-15%. Крім того, вона має потенціал продовжити термін служби вітрових установок на 30-40% у порівнянні з традиційними генераторними системами. Крім того, очікується, що ця технологія скоротить витрати на експлуатацію та обслуговування генераторних установок на вражаючі 50-70%.

Сонячна та вітрова енергія стають дедалі важливішими для забезпечення глобальних потреб в електроенергії, адже світ відмовляється від викопного палива.

Источник материала
loader