У Техасі зупинено страту чоловіка, якого засудили за вбивство доньки
У Техасі зупинено страту чоловіка, якого засудили за вбивство доньки

У Техасі зупинено страту чоловіка, якого засудили за вбивство доньки

У штаті Техас в останній момент була зупинена страта Роберта Робертсона, засудженого до смертної ін’єкції за звинуваченням у вбивстві своєї дворічної доньки. Як повідомляє The Washington Post, численні експерти заявили, що злочин, за який його засудили, є неможливим.

Робертсона мали стратити 17 жовтня. Його захисники подали клопотання про скасування вироку до Верховного суду США, але воно було відхилене. Проте Конгрес штату Техас одноголосно проголосував за продовження слухань у його справі. Прокуратура оскаржила це рішення, і Апеляційний суд дозволив виконати вирок.

Ключовим моментом стало подання апеляції конгресменами від обох партій, Демократичної та Республіканської, всього за кілька хвилин до страти. У результаті, поки судді розглядали клопотання, виконання вироку було відкладено на чотири години. Зрештою, Верховний суд ухвалив рішення про відстрочку страту.

Співголови комітету палати представників, демократ Джо Муді та республіканець Джефф Ліч, висловили сподівання, що Робертсон зможе отримати справедливість у Капітолії Техасу. “Ми з нетерпінням чекаємо на можливість вітати Роберта і дати йому, а також правді, шанс бути почутими”, — йдеться в спільній заяві.

Робертсона звинувачують у вбивстві його доньки у 2002 році. Тоді медичний експерт стверджував, що дитина померла від синдрому дитячого струсу та внутрішньомозкового виливу. Проте, останнім часом наукове співтовариство почало ставити під сумнів існування цього синдрому як діагнозу. Адвокати Робертсона звернулися до понад 30 медичних і наукових експертів, які підтвердили, що злочин, за яким його засудили, є неможливим.

Теги по теме
США
Источник материала
loader
loader