Картопля не позеленіє і не стане м'якою: ось секрет зберігання її вдома
Картопля не позеленіє і не стане м'якою: ось секрет зберігання її вдома

Картопля не позеленіє і не стане м'якою: ось секрет зберігання її вдома

На диво, картопля – це досить вибагливий продукт, і її "характер" може проявитися саме в той час, коли ви намагаєтеся протягом місяців зберегти її свіжість. Та для того, щоб це справді вдалося, потрібно знати кілька секретів, пишуть "Аграрії разом".

Як правильно зберігати картоплю вдома

Найкращим способом зберігання картоплі став би льох, або будь-яке інше заглиблене сховище. Саме у таких місцях у кожну пору року підтримується прохолодна температура. Якщо у вас є льох, тоді для найкращого зберігання картоплі потрібно робити не так багато, а саме:

  • Кожного року перед закладанням картоплі двічі обробляйте приміщення сумішшю солі, гашеного вапна, води та мідного купоросу.
  • Забезпечте хорошу вентиляцію у льосі.
  • Обов'язково провітріть приміщення перед закладанням коренеплодів.

Також картоплю спершу потрібно перебрати та забрати усі хворі та пошкоджені бульби. Вони можуть стати джерелом інфекції, і так ви можете залишитися без врожаю.

Якщо ж льоху немає, тоді можна скласти картоплю в ящиках у під'їзді чи в коридорі. Але тут є кілька проблем: коливання температур може призвести до швидшого псування овочів. Також спосіб не надто добре підходить для тривалого зберігання овочів.

Картопля
Картоплю потрібно правильно зберігати / Фото Pexels

Але якщо ви все ж хочете зберігати картоплю безпосередньо у квартирі, тоді найкращим місцем стане балкон – але в такому випадку ящики для зберігання картоплі мають бути щільними та без щілин, а також додатково утепленими.

Втім, якщо балкон холодний, через швидке похолодання бульби можуть промерзнути та процеси гниття підуть швидше. Без вентиляції картопля також може почати гнити набагато швидше.

А ось куди картоплю точно не можна класти, так це у холодильник. Перш за все, багато продукту туди не влізе. По-друге, крохмаль в картоплі в такому середовищі почне перетворюватися на цукор, а це вплине і на смак, і на текстуру, і на користь картоплі для організму.

Источник материала
loader
loader