Кінорежисер Санін – у програмі «Нація непереможних»: Українці мають давати знати фронту, що тил – міцний
Кінорежисер Санін – у програмі «Нація непереможних»: Українці мають давати знати фронту, що тил – міцний

Кінорежисер Санін – у програмі «Нація непереможних»: Українці мають давати знати фронту, що тил – міцний

Українці, які нині перебувають у тилу, повинні максимально давати знати фронту, що тил, заради якого б’ються наші воїни, – міцний.
Таку думку висловив кінорежисер Олесь Санін у новому випуску програми Укрінформу «Нація непереможних», яка вийде 22 жовтня о 19:00.

«Сьогодні українці в тилу мають максимально давати знати фронту, що тил, заради чого воюють наші воїни, він міцний», – підкреслив Санін.

Кінорежисер у студії агентства також розповів про те, як готувався до війни, чому не відчуває щастя після успішного прокату фільму «Довбуш», як його змінила війна та дала розуміння, для кого він повинен знімати авторське кіно.

«Я б зняв красивий, ніжний, надихаючий фільм, бо саме така стрічка була б затребувана, і саме для душ людей, які переживають війну», – поділився кіномитець.

Фільм про війну Санін не планує знімати, бо вважає, що вже його зняв. Зокрема, він провів паралель з історією нареченого його дочки Іванни – громадянина США Крістофера Джеймса Кемпбелла, який загинув під Бахмутом у боротьбі за Україну.

«Я вже зняв фільм про війну. Я не знав, що я вже зняв це кіно. У стрічці "Довбуш" є дуже схожа сцена. Крістофер повторив ті слова Олекси, який той сказав Марічці», – зазначив Санін.

Режисер також розповів, що його колеги з творчої групи пішли на війну, та серед них вже є загиблі й зниклі безвісти. Тому Санін зараз продовжує проводити творчі зустрічі з військовими, показуючи фільм «Довбуш», аби донести захисникам, що їхні подвиги – не безглузда справа.

Крім того, кіномитець поділився думками, що саме війна дала розуміння, для кого йому потрібно знімати кіно, – не для ефемерного глядача, не для поважних людей на кінофестивалях, а для людей, яким можна дати надію. Водночас Санін зауважив, що українці нині повинні діяти і працювати, як після перемоги – не чекаючи і не зволікаючи. А страх війни у дорослих не повинен знищити майбутнє молодого покоління українців.

Більше про творчість під час війни, звання Народного артиста України, своє бачення перемоги Санін розповів у програмі, яку можна буде переглянути на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Як повідомлялося, новий проєкт Укрінформу «Нація непереможних» виходить щовівторка о 19:00. Це програма про силу духу та незламність українського народу, що передаються через призму реальних історій життя та діяльності кожного героя проєкту.

Теги по теме
Украина война
Источник материала
loader
loader