Meta повертає сканування обличчя для боротьби з шахрайством і зломом облікових записів
Meta повертає сканування обличчя для боротьби з шахрайством і зломом облікових записів

Meta повертає сканування обличчя для боротьби з шахрайством і зломом облікових записів

Facebook і Instagram тестують нові інструменти розпізнавання облич, які можуть допомогти користувачам швидко відновити зламані облікові записи та боротися з фальшивими шахрайствами, схваленими знаменитостями. Meta оголосила про свій план розгорнути експериментальні функції, які можуть сканувати обличчя користувача, щоб підтвердити його особу, порівнюючи його з фотографіями профілю у Facebook та Instagram.

Перше використання цих інструментів має на меті захистити як знаменитостей, так і звичайних людей від так званої реклами «приманки знаменитостей», яка видає себе за видатних діячів, щоб обманом змусити користувачів відвідати шахрайські веб-сайти. Наразі Meta використовує автоматизовані технології, як-от машинне навчання, для виявлення вмісту, який порушує її політику, але каже, що приманку знаменитостей важко відрізнити від законної реклами.

«Якщо наші системи підозрюють, що оголошення може бути шахрайством, яке містить зображення публічної особи, якій загрожує приманка знаменитостей, ми спробуємо використати технологію розпізнавання облич, щоб порівняти обличчя в рекламі з фотографіями профілю публічної особи у Facebook та Instagram. ”, – йдеться у повідомленні Meta. «Якщо ми підтвердимо збіг і визначимо, що оголошення є шахрайством, ми заблокуємо його».

Знаменитостям знадобиться профіль у Facebook або Instagram, щоб використовувати нові інструменти розпізнавання обличчя, але вони показали «обнадійливі результати» щодо швидкості та ефективності виявлення під час раннього тестування з невеликою групою публічних діячів, повідомляє Meta. Більше знаменитостей, які постраждали від контенту знаменитостей, будуть автоматично зареєстровані найближчими тижнями та матимуть можливість відмовитися, якщо захочуть. 

Інструменти розпізнавання облич Meta також дозволять користувачам Facebook і Instagram відновити доступ до своїх заблокованих облікових записів, надіславши відео-селфі, подібно до систем аутентифікації, таких як Face ID від Apple . Незрозуміло, коли ця функція стане доступною, але Нік Клегг, президент Meta з глобальних питань, каже , що «починається з малого» і планує «розгорнути ці засоби захисту ширше в найближчі місяці».

Meta каже, що завантажені відео селфі будуть зашифровані та «зберігаються в надійному стані». Компанія також каже, що дані про обличчя, які використовуються для порівняння, негайно видаляються та не використовуються «з будь-якою іншою метою» — хоча варто зазначити, що Meta навчає свої моделі ШІ майже на всьому, що публічно опубліковано на її платформах.

Meta раніше інтегрувала технологію розпізнавання облич у Facebook, щоб ідентифікувати та позначати користувачів на фотографіях і відео. Цю функцію було припинено у 2021 році після тривалої боротьби за конфіденційність . Тепер компанія каже, що її нові інструменти перевірені на безпеку та конфіденційність і обговорюються з регуляторами та політиками.

Источник материала
loader
loader