Росія поширює фейки про кандидата у віцепрезиденти США від демократів - WP
Росія поширює фейки про кандидата у віцепрезиденти США від демократів - WP

Росія поширює фейки про кандидата у віцепрезиденти США від демократів - WP

Американська розвідка заявляє, що Росія за допомогою фейків у соцмережах намагається дискредитувати кандидата у віцепрезиденти від Демократичної партії Тіма Волза, щоб вплинути на результати виборів у США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

За словами неназваних офіційних осіб американської розвідки, росіяни, які прагнуть зірвати президентські вибори в США, поширили у соцмережах фальшиве відео та інші матеріали, що очорнюють Волза та звинувачують його у зловживанні посадовим становищем.

У фейковому контенті Волз звинувачувався у нібито неналежній взаємодії зі студентами під час роботи вчителем і тренером. Пости з таким контентом набрали мільйони переглядів у соціальних мережах, в тому числі на платформі X.

Зокрема, на одному з відео чоловік, який називає себе «Метью Метро», стверджує, що був учнем Волза кілька десятиліть тому в середній школі Міннесоти. На ролику він звинувачує чинного політика у неналежній поведінці. Як пише WP, деякі деталі збігалися з біографією реального Метью Метро, який зараз проживає на Гаваях. Однак, за словами чоловіка, на відео – не він. Метро, який дійсно навчався в тій школі, де працював Волз, наголосив, що той ніколи не викладав йому, і що звинувачення у відео були хибними.

Представники розвідки США заявили, що фейкові відео є частиною найактивнішої спроби іншої держави вплинути на вибори 2024 року. Вони додали, що російські урядові установи та підрядники, які загалом прагнуть посилити кампанію колишнього президента-республіканця Дональда Трампа, розглядають можливість спровокувати фізичне насильство в небезпечний період після виборів.

«Деякі з цих інформаційних кампаній спрямовані на підбурювання до насильства та ставлять під сумнів легітимність демократії як політичної системи, незалежно від того, хто переможе (на виборах у США – ред.)», - заявив журналістам високопоставлений представник розвідки під час брифінгу, присвяченого загрозам на виборах у США.

Представники розвідки США стурбовані тим, що Росіята Іран можуть використовувати дезінформацію, щоб спробувати розпалити насильство під час та після виборів.

Росія не коментує зазначені заяви американської розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, Управління директора національної розвідки США (DNI) заявило, що Росія, Китай та Іран намагаються втручатися у президентські вибори у США, щоб спровокувати насильство в країні.

Фото: Dustin Franz for The Washington Post

Теги по теме
Россия США
Источник материала
loader
loader