Спікери України і Латвії закликають дозволити далекобійні удари по цілях в РФ - спільна заява
Спікери України і Латвії закликають дозволити далекобійні удари по цілях в РФ - спільна заява

Спікери України і Латвії закликають дозволити далекобійні удари по цілях в РФ - спільна заява

Очільники Верховної Ради України і Саейми Латвії у спільній заяві за підсумками засідання парламентських делегацій двох країн закликали зняти обмеження на використання далекобійної зброї по цілях в РФ.

Про це повідомив Голова ВР Руслан Стефанчук у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«За підсумками засідання делегацій Верховної Ради України і Саейми Латвійської Республіки ухвалено спільну заяву голів обох парламентів, у якій сторони підтвердили непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах», - зазначив український спікер.

Спікери України і Латвії закликають дозволити далекобійні удари по цілях в РФ - спільна заява - Фото 1

За його словами, у документі спікери висловили підтримку Української формули миру як єдиного реального плану досягнення справедливого та сталого миру в Україні і на Європейському континенті.

Спікери також підтримали План перемоги, презентований Президентом Володимиром Зеленським, і закликали це зробити парламенти та уряди інших країн.

Спікери України і Латвії закликають дозволити далекобійні удари по цілях в РФ - спільна заява - Фото 2

У документі також міститься заклик до партнерів, які постачають Україні зброю, зняти будь-які обмеження на її використання, коли йдеться про законні військові цілі на території Російської Федерації.

Глави парламентів двох країн також наголосили на незворотності курсу України на євроатлантичну інтеграцію, кульмінацією якого має стати повноправне членство України в НАТО, заявив Стефанчук.

Спікери України і Латвії закликають дозволити далекобійні удари по цілях в РФ - спільна заява - Фото 3

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук перебуває з робочим візитом у Латвії, де 24 жовтня відкриється третій парламентський саміт «Кримської платформи». Спікер представив латвійським колегам План перемоги України.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader