Відеокамери на повітряних кулях із підтримкою ШІ допоможуть швидше перевірити страхові вимоги
Відеокамери на повітряних кулях із підтримкою ШІ допоможуть швидше перевірити страхові вимоги

Відеокамери на повітряних кулях із підтримкою ШІ допоможуть швидше перевірити страхові вимоги

Завдання для страхових консультантів є величезним після ураганів «Хелена» та «Мілтон», які завдали катастрофічних збитків у кількох південних штатах. Десятиліттями ці регулювачі використовували ті самі методи для оцінки майнових збитків після стихійних лих. Вони відвідують окремі об’єкти та використовують невеликі літаки з камерами високої роздільної здатності, щоб побачити пошкодження дахів, конструкцій та околиць. Літаки прискорюють процес і допомагають визначити пріоритетність конкретних вимог.

Однак нова технологія з використанням дронів, штучного інтелекту та погодних куль спрямована на модернізацію та прискорення цього процесу. Near Space Labs, стартап із Брукліна, штат Нью-Йорк, винайшов «Стрижі» або стратосферні роботизовані камери з підтримкою штучного інтелекту, які літають на повітряних кулях. Space Labs використовує Swifts для оцінки майнових ризиків, але наступного року вони будуть розгорнуті для оцінки збитків від кліматичних катастроф.

«Завдяки нашим повітряним кулям і нашим Swifts страхові компанії можуть отримати доступ до інформації одразу після катастрофи, оцінити збитки та виплатити претензії протягом кількох днів, а не тижнів і місяців», — сказала Рема Матевосян, генеральний директор Near Space Labs.

Гігантські повітряні кулі літають вдвічі вище, ніж літаки. За словами компанії, камери забезпечують зображення високої роздільної здатності на тисячах квадратних миль.

«Наші повітряні кулі захоплюють те, що 800 000 безпілотників за один політ», — сказав Матевосян. «Літак летів би змійкою, туди-сюди, туди-сюди тижнями, щоб зібрати дані, які ми можемо отримати за кілька годин. Це означає, що ми можемо бути швидшими, кращими та дешевшими для наших клієнтів».

І це не лише для використання після грози. Страхові та перестрахові компанії, такі як Swiss Re, використовують Near Space, щоб допомогти їм зрозуміти й оцінити ризик. Зображення особливостей, як-от характеристик даху, навколишньої рослинності та захисного простору, все це вводиться в набори даних клієнта ШІ. Ця частина особливо приваблива для інвесторів.

«Якщо ви справді збираєтеся використовувати штучний інтелект для аналізу ризиків, вам потрібне дешеве, багате джерело зображень, і ми вважаємо, що принаймні протягом наступного десятиліття Близький космос, ймовірно, буде найдешевшим способом зробити це», сказав Шон Абрахамсон, керуючий партнер Third Sphere, інвестора Near Space Labs.

Окрім Third Sphere, Near Space Labs підтримують Crosslink Capital, Wireframe Ventures, IAG Firemark Ventures, Toyota Ventures і Leadout Capital. Він залучив 24 мільйони доларів фінансування.

У близькому космосі було здійснено понад 1000 комерційних місій для оцінки ризику, але вона все ще нарощує свої операції з реагування на катастрофи. Матевосян сказав, що до наступного року він досягне такого рівня, коли зможе негайно реагувати на великі кліматичні катастрофи. Вся система Swift поміщається у валізу та може бути відправлена ​​операторам будь-куди.

«Наші оператори запускають наші платформи так: ви натискаєте перемикач, прикріплюєте його до гелієвої кулі та відпускаєте. Все інше відбувається автономно», – сказала вона.

Источник материала
loader
loader