Засинатимете за 2 хвилини: цей метод працює безвідмовно
Засинатимете за 2 хвилини: цей метод працює безвідмовно

Засинатимете за 2 хвилини: цей метод працює безвідмовно

Недосипання може вплинути не тільки на вашу продуктивність протягом дня, але й на настрій та загальне здоров'я – як фізичне, так і психічне. І Express Health пише про спосіб, який допоможе швидко засинати та отримувати більше годин якісного сну.

Як почати швидше засинати

Чимало експертів зі сну зазначають, що регулярні заняття спортом протягом приблизно години на день, можуть дуже позитивно вплинути на вашу здатність швидко засинати. І це може бути що завгодно, а не тільки відвідування спортивного залу: прогулянки, йога, розтяжка тощо. Головне, щоб ви рухалися, адже це дозволить вам відчувати себе більш втомленими.

Втім, тут є просте правило – не варто займатися інтенсивними видами спорту після 6 години вечора, адже це може тільки погіршити проблеми зі сном. А ось вправи рано вранці можуть чудово вписатися у повсякденну рутину та допоможуть відчути більше втоми ввечері. І з нею ви заснете за лічені хвилини, навіть не помітивши цього.

Зважайте також на вміст своєї тарілки ввечері: гостра їжа може призвести до печії та нетравлення шлунка, а такі продукти, як перець, підвищують температуру тіла, й тоді заснути стає дещо важче.

Жінка спить
Розпорядок дня впливає на якість сну / Фото Pexels

Натомість спробуйте додати до свого раціону такі продукти, як рис, індичка, ківі, мигдаль та скумбрія – вони містять усі поживні речовини, що потрібні для хорошого сну. Інше важливе правило, якого потрібно дотримуватися неухильно – це відсутність блакитного світла від екранів гаджетів перед сном. Воно заважає виробленню мелатоніну, який потрібний для засинання.

Але для того, щоб заснути за якісь дві хвилини, вам все ж потрібно скористатися так званим "військовим методом сну". Якщо ви не засинаєте швидко, ваш розум починає блукати, і думки можуть утримувати вас від сну годинами. Все, що вам потрібно зробити, так це лягти рівно на спині, закрити очі та повільно дихати.

Після цього візуалізуйте своє тіло та пройдіться з ніг до голови, розслабляючи окремі частини тіла. Зробіть глибокий, але повільний вдих та дихайте так, поки не заснете.

Источник материала
loader
loader