Експерти радять не тиражувати фото дітей в інтернеті та поширювати цей досвід серед друзів
Експерти радять не тиражувати фото дітей в інтернеті та поширювати цей досвід серед друзів

Експерти радять не тиражувати фото дітей в інтернеті та поширювати цей досвід серед друзів

Можна довго уникати цієї теми, якщо не спалахне напруженість. Проте, якщо говорити з досвіду, набагато незручніше просити когось сфотографувати, ніж заздалегідь сказати їм, що ви не будете публікувати фотографії вашої дитини і хочете, щоб вони наслідували ваш приклад.

На щастя, експерти, з якими ми спілкувалися, виявили, що менше людей публікують фотографії дітей інших батьків, не запитуючи попереднього дозволу. Очікування дітей щодо конфіденційності в Інтернеті змінюються на краще.

«Ці відкриті розмови про цифровий етикет починають відбуватися», — сказав Стівен Балкам з Інституту сімейної онлайн-безпеки. «Спочатку це дивно і незручно, але з часом стане легше. «Ви не проти покурити надворі?» стало нормальною поведінкою. Якби ви зробили це в 60-х, вони б дивилися на вас, як на інопланетянина».

Зробіть масове оголошення

Знайдіть спосіб розповісти всім одразу про свої плани щодо фотографій вашої дитини, а не вести купу індивідуальних розмов. Це трохи менш болісно, ​​але також стає меншою ймовірність того, що хтось розмістить фотографію вашої дитини у спосіб, який вам не подобається.

Дехто з моїх друзів оголосив про народження своєї дитини в соціальних мережах і додав, що вони не будуть ділитися фотографіями своєї дитини, тому що хочуть, щоб їхні діти могли вирішувати, чи ділитися своїми життєвими історіями в додатку. В одному випадку вони попросили своїх друзів і родину діяти так само.

Якщо ви ділитеся фотографіями в груповому чаті, більшість служб дозволяють редагувати заголовок, тому ви можете включити певне застереження до назви чату. Деякі варіанти: «Не ділитися цими, інакше» або «Дитячі фотографії для вас, а не для Mark Z».

Якщо ви не зробили жодного оголошення про те, як ви хочете, щоб оброблялися фотографії вашої дитини, повідомте людям, які ваші обмеження, коли ви надсилаєте їм фотографії безпосередньо. Наприклад, я вказую на ті, які можна публікувати, а не зосереджуюсь на тих, якими вони не можуть поділитися.

Показуйте приклад

Якщо ви не прагнете робити гучних заяв, подавайте приклад. По-перше, запитайте, перш ніж ділитися фотографіями інших батьків. Але також переконайтеся, що фотографії, які ви публікуєте або ділитеся, відповідають вашим власним правилам. У мене є друзі, які закривають обличчя своїх дітей емодзі – це досить чітке повідомлення про те, що вони вирішили не показувати обличчя своїх дітей у соціальних мережах . Їхні друзі та родина наслідували поведінку дітей і зберегли обличчя дітей за квітами, смайликом або сердечком.

Якщо ви не впевнені, чи батьки згодні публікувати фотографії своєї дитини в соціальних мережах, перше, що потрібно зробити, це запитати. Ви також можете переглянути їхні соціальні мережі, щоб побачити, як вони з цим справляються.

Я публікую фотографії свого сина, лише якщо його обличчя відвернуте, і більшість моїх друзів досить швидко це зрозуміли. Напевно, також корисно, що ця стаття — третя, яку я написав про збереження конфіденційності фотографій моєї дитини.

«Будьте щедрими іншими способами»

Мої дорогі друзі Челсі та Дрю вирішили взагалі не публікувати фотографії свого сина. Вони заявили про це друзям і родині, коли він народився два роки тому. Попри те, що зберігати конфіденційність своєї дитини не завжди було легко, вони кажуть, що «щедрі фотографії іншими способами» пом’якшили будь-яку напругу, що виникла з друзями та родиною.

Вони регулярно діляться фотографіями в альбомі iCloud, до якого мають доступ їхні друзі та члени родини. (У групу входить я, і мені це подобається.) Люди, які справді зацікавлені в перегляді фотографій своєї дитини, не мають браку в фотографіях і завжди можуть бути в курсі того, що робить їхній син.

Більш безпечним варіантом є обмін фотографіями через зашифровані месенджери, такі як Signal , які трудомісткіші у використанні, але більш конфіденційні.

Заступайте своїх друзів

Наймання людей, які допоможуть стежити за конфіденційністю вашої дитини, також дуже корисно. Хороший спосіб залучити людей на свій бік – пояснити, чому ви хочете захистити фотографії вашої дитини: можливо, ви хочете, щоб ваші діти дали згоду на оприлюднення їхніх фотографій, або ви хвилюєтеся, чи фотографії ваших дітей не будуть використані неправомірно. платформи соціальних мереж або інших користувачів.

Таким чином ваші друзі та родина можуть відчути більше сил або мотивації закликати інших людей, коли вони діляться фотографіями, які ви не хотіли б оприлюднювати. Деякі члени моєї родини, наприклад, нагадали людям, що ми з чоловіком не публікуємо фотографії нашого сина в Інтернеті. Вони навіть взяли на себе зобов’язання попросити людей сфотографуватися до того, як у нас буде така можливість.

Пробачте своїм друзям і родині

Люди забувають речі. Як мати, я можу це підтвердити. Будьте гнучкими та поблажливими. Не лайте своїх друзів і родину за те, що вони опублікували фото вашої дитини.

«Якщо хтось порушує [ваші правила], пам’ятайте, є великий шанс, що вони просто забули», — сказала моя подруга Челсі. «Нагадайте їм, поясніть ще раз і попросіть їх зняти це».

Існує ймовірність того, що хтось публікує фотографії вашої дитини всупереч вашому бажанню, або що він вважає ваші правила дурними чи дратуючими. Поясніть свої міркування ще раз і підкресліть, що вони важливі для вас. Якщо нічого не допомагає, ви можете нагадати їм, що доступ до фотографій вашої дитини – це привілей, а не право.

Проте більшість людей, з якими я спілкувався, виявили, що інші із задоволенням поважають правила батьків.

«Виявилося, що здорові люди поважають кордони, і невеликий коучинг має велике значення», — сказав Дрю.

Источник материала
loader
loader