Громадянське суспільство працюватиме над внутрішнім планом перемоги – Зеленський
Громадянське суспільство працюватиме над внутрішнім планом перемоги – Зеленський

Громадянське суспільство працюватиме над внутрішнім планом перемоги – Зеленський

Україна готує внутрішній план посилення. Зокрема, до роботи над ним планують залучити громадянське суспільство. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Як зазначив очільник України, він провів тривалу нараду з військовими, розвідкою, секретарем РНБО, урядовцями, Офісом президента за підсумками нещодавньої зустрічі з представниками громадянського суспільства.

«Ключові питання – про те, що зараз поки обмежує можливості України, і як їх можна вирішити. Плануємо залучити громадянське суспільство до роботи над внутрішнім планом перемоги», – каже він.

Також Зеленський доручив зробити формат технологічної Ставки верховного головнокомандувача. «Найбільший пріоритет – це дрони, звісно. У тому числі дрони, які можуть збивати «шахеди» та інші ударні безпілотники», – додав президент.

Крім того, український лідер доручив Головному управлінню розвідки разом із Службою безпеки особливо зайнятись питаннями щодо визволення з російського полону цивільних осіб.

«Зараз по цьому результати недостатні. Опрацювали також і питання деяких законодавчих змін, які потрібні. А також санкційної політики. Нашої дипломатії. За кілька тижнів заслухаю результати», – зауважив президент.

План описуватиме необхідні кроки України, які забезпечать «внутрішні результати». Вони стосуються «фронту, оборонно-промислового комплексу, економіки та фінансів, інформаційної сфери, забезпечення справедливості, регіональної роботи та інших стратегічних галузей».

Як відомо, президент Володимир Зеленський представив парламентарям у Верховній Раді план перемоги України у війні проти Росії. Як зазначив президент, план перемоги складається з п'яти пунктів, серед них геополітичні, військові, економічні та безпекові. Перші чотири розраховані на період війни, п'ятий – на повоєнний час.

Так, після представлення країнам-партнерам плану перемоги українські дипломати працюють разом з американською командою та командами тих європейських держав, від яких залежить підтримка окремих пунктів плану, або взагалі посилення українських військових.

Як повідомлялося, однією з найбільш очікуваних подій саміту ЄС та зустрічі міністрів оборони НАТО, які минули 17 та 18 жовтня у Брюсселі, став візит президента України Володимира Зеленського, який представив західним партнерам свій план перемоги. Однак план перемоги поки що викликав неоднозначну реакцію західних союзників, пише Associated Press.

Источник материала
loader
loader