Обличчя марафону «Єдині новини» у вересні 2024 року: кому давали слово найчастіше
Обличчя марафону «Єдині новини» у вересні 2024 року: кому давали слово найчастіше

Обличчя марафону «Єдині новини» у вересні 2024 року: кому давали слово найчастіше

Найпопулярніші гості, теми та гендерний баланс.

З початку травня 2022 року «Детектор медіа» збирає інформацію про людей в ефірі телемарафону «Єдині новини» (читайте підсумки за травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень 2022 року, січень, лютий, березень, квітень, травень,червень, липень, жовтень, листопад, грудень 2023 року, січень, лютий, березень, квітень, травень, червень, липень, серпень 2024 року). Щодня в рубриці «Щоденні новини» з’являються короткі огляди ефіру попереднього дня.

У вересні «Єдині новини» провели 1345 розмов із гостями, дещо менше, ніж було в серпні — 1460. Унікальних гостей марафонці знайшли 567, цікаво, що це більше, ніж було в серпні — 555. Загалом, в ефір рідше кликали більше спікерів. Насамперед завдяки збільшенню кількості унікальних гостей-жінок.

Загальна кількість жінок у марафоні — 16,5% (у серпні було 14,9%). Але серед унікальних спікерів їх цього разу 26,8% (проти 23,2% у серпні). Це означає, що у вересні гостьові редактори трохи розширили коло спікерок — і це чудово. Тепер лишається кликати їх частіше.

Головним гостем «Єдиних новин» лишається військовий коментатор Олексій Мусієнко, хоча його популярність знизилася — у вересні його кликали 21 раз. Досить високо у списку також Володимир Фесенко, політичний коментатор, який обіймає третю позицію з 16 ввімкненнями. Крім них, у десятці ще є військовий оглядач Олександр Коваленко, якого запрошували 13 разів.

Інші провідні гості марафону — давно знайомі речники та чиновники.

За місяць марафон відвідали 154 політики, 140 із них так чи так представляли чинну владу. Сам лише Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, коментував події майже так само часто (11 разів), як усі фракції та групи опозиції разом (14 разів).

Жодного представника «Європейської солідарності» п’ять незалежних медіа - учасників телемарафону -  не покликали.

 

 

Без Суспільного гостьова політика марафону стала практично гомогенною. Телеканали найчастіше кличуть загалом тих самих людей, хіба що з різною частотою. Виділяється тільки «1+1», куди традиційно запрошують оглядачів і журналістів «Бабеля», а не державних спікерів.

Головною темою у вересні були бойові дії, їх стосувалося 29,5% розмов. Про міжнародні відносини йшлося у 18% випадків. Далі йшли суспільство (17,6%) та гуманітарна ситуація (15,7%). Про культуру говорили 44 рази за 30 днів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader