Споживають забагато електроенергії: 5 приладів-вампірів, які варто вимикати з мережі
Споживають забагато електроенергії: 5 приладів-вампірів, які варто вимикати з мережі

Споживають забагато електроенергії: 5 приладів-вампірів, які варто вимикати з мережі

Як пише The Sun, щоб скоротити витрати цієї зими, варто вимикати ці прилади-вампіри на час, коли вони не використовуються. Про яку ж техніку насамперед йдеться, розповідаємо далі.

Настільний комп'ютер та ноутбук

Якщо у вас вдома є настільний комп’ютер, потрібно вимикати його, коли не працюєте. Це може заощадити значну суму.

Водночас власникам ноутбуків не варто залишати їх підключеними до мережі на ніч, адже так вони продовжуватимуть витрачати електроенергію, що у результаті може вилитися в чималу суму.

Посудомийна машина

Якщо вам пощастило мати посудомийну машину, важливо вимикати її з розетки, щоб заощадити гроші. Посудомийні машини можуть споживати достатньо багато енергії, тож навіть якщо ви завантажуєте її кілька разів на день, варто не забувати вимикати пристрій в інший час.

Пральна машина

Хоча використання пральної машини в режимі очікування коштує не так і дорого, воно може швидко накопичуватися протягом року. За словами професіоналів, ввімкнена пральна машина дорівнює роботі двох світлодіодних ламп потужністю 3 Вт протягом восьми годин на день протягом року.

Мікрохвильовка

Про мікрохвильову піч також не можна забувати. Навіть якщо ви користуєтеся нею кілька разів щодня протягом кількох хвилин, мікрохвильовка часто залишається в безперервному режимі очікування, що може мати значний вплив на рахунки за електроенергію.

Телевізор

І хоча багато хто проводить свої вечори перед телевізором, професіонали наголошують на важливості вимикати його перед сном. За словами експертів, телевізори є одними з менш відомих приладів-вампірів, особливо з додатковими пристроями, такими як приставки.

Источник материала
loader