В Грузії порахували голоси виборців: опозиція відмовилась визнати результат
В Грузії порахували голоси виборців: опозиція відмовилась визнати результат

В Грузії порахували голоси виборців: опозиція відмовилась визнати результат

Джерело

ЦВК Грузії

Центральна виборча комісія Грузії обробила голоси з 99,6% виборчих дільниць. Правляча партія «Грузинська мрія» буцімто отримала 54,08% голосів.

Опозиційна «Коаліція за зміни» посідає друге місце з 10,92%, на третьому – «Єдність-Національний рух» з 10,12%, далі йде «Сильна Грузія» з 8,78%. «Гахарія — за Грузію» отримала 7,76%.

Усі ці партії є частиною опозиції, тому їх колективний результат становить близько 37,58%.

Однак за інформацією екзитполів опозиційних медіа, опозиційні партії набрали більше голосів, ніж «Грузинська мрія». 52% за опозицію і 40,9% за правлячу партію.

Грузинські опозиційні партії не визнають результати виборів. Це заявили представники партії експрезидента Михайла Саакашвілі «Єдність-Національний рух», «Коаліція за зміни» та «Сильна Грузія».

«Ці результати не відображають волю народу Грузії, суперечать історичній реальності та попереднім виборам у країні. Ми продовжимо боротьбу за кожен голос… Ми не дозволимо нікому відібрати наш вибір», — зазначила одна з лідерок коаліції Ганна Долідзе.

Лідер «Коаліції за зміни» Ніка Гварамія підкреслив, що «Грузинська мрія» здійснює конституційний переворот і назвав парламентські вибори вкраденими.

Ці вибори в Грузії вважають історичними, адже їх результати можуть визначити майбутню інтеграцію країни з Євросоюзом або ж зближення з Москвою. Вибори йдуть за пропорційною системою, що теоретично підвищує шанси опозиції на успіх.

Название источника
ЦВК Грузії
Ссылка на материал
https://results.cec.gov.ge/#/en-us/election_57/tr/dashboard
Теги по теме
Новости политики выборы Грузия
Источник материала
loader
loader