Компанія Streit Group з ОАЕ постачає бронетехніку Росії
Компанія Streit Group з ОАЕ постачає бронетехніку Росії

Компанія Streit Group з ОАЕ постачає бронетехніку Росії

На тлі посилення санкцій і глобального контролю за обігом зброї російська армія знову отримала партію бронетехніки, ймовірно, від компанії Streit Group, яка базується в Об’єднаних Арабських Еміратах. Як повідомляє військовий портал Defence Blog, відеозаписи з новими броньованими автомобілями, які широко розповсюджуються в Telegram, підтверджують доставку понад 20 автомобілів, зокрема моделей Spartan SUT, Cobra і Cougar, модифікованих на основі платформ Toyota Land Cruiser і Ford F-550.

За словами російського військового блогера, відомого під псевдонімом “Военный осведомитель”, нові броньовані машини можуть походити з ОАЕ чи Південної Африки, однак точне джерело залишається невідомим. Компанія Streit Group відома своєю бронетехнікою, яку використовували приватні військові компанії, зокрема Wagner Group, у зонах конфлікту, де раніше активно використовувалися моделі “Кондор” і ВПК-Урал.

Остання поставка свідчить про складнощі в регулюванні ринку озброєння, де порушення санкцій може відбуватися через треті країни. Незрозуміло, чи Streit Group безпосередньо співпрацює з російською армією, але її машини продовжують з’являтися на російських фронтах, де посилюють бойові позиції російських окупантів.

Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader