Вартість нафти впала на тлі послаблення геополітичної напруги на Близькому Сході
Вартість нафти впала на тлі послаблення геополітичної напруги на Близькому Сході

Вартість нафти впала на тлі послаблення геополітичної напруги на Близькому Сході

Ціни на нафту знизилися більш як на 3 дол. США за барель у понеділок, 28 жовтня, після того, як удар у відповідь Ізраїлю по Ірану минулих вихідних обійшов нафтові і ядерні об’єкти Тегерана й не порушив енергопостачання, послабивши геополітичну напругу на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Ціни на на нафту Brent і West Texas Intermediate досягли найнижчого рівня з 1 жовтня на відкритті - $72,59 за барель, знизившись на $3,46, або 4,6%, тоді як WTI знизилася на $3,37, або 4,7%, до $68,41 за барель.

Минулого тижня контрольні показники зросли на 4% під час нестабільної торгівлі, оскільки ринки оцінювалися через невизначеність стосовно масштабів відповіді Ізраїлю на ракетний удар Ірану 1 жовтня й виборів у США наступного місяця.

Десятки ізраїльських літаків завдали три хвилі ударів до світанку в суботу по ракетних заводах та інших об’єктах поблизу Тегерана й на заході Ірану.

Зі слів аналітиків, геополітична премія за ризик, яка сформувала ціни на нафту в очікуванні удару у відповідь Ізраїлю, знизилася.

Аналітик Банку Співдружності Австралії Вівек Дхар очікує, що увагу ринку буде прикуто до перемовин про припинення вогню між Ізраїлем і підтримуваним Іраном бойовим угрупуванням ХАМАС, які відновилися на вихідних.

У жовтні Організація країн-експортерів нафти та їхні союзники, група, відома як ОПЕК+, залишили свою політику з видобутку нафти без змін, включаючи намір розпочати збільшення видобутку з грудня. Група зустрінеться 1 грудня перед повним засіданням ОПЕК+.

Фото: Getty Images

Теги по теме
нефть
Источник материала
loader
loader