Щоб точно зіпсувати – продовжуйте далі: які популярні помилки роблять смажену курку неїстівною
Щоб точно зіпсувати – продовжуйте далі: які популярні помилки роблять смажену курку неїстівною

Щоб точно зіпсувати – продовжуйте далі: які популярні помилки роблять смажену курку неїстівною

Але приготування курки теж може бути складнішим, ніж здається. Які помилки гарантовано зіпсують смажену курку, розповідає 24 Канал з посиланням на News24.

Які помилки псують смажену курку

  1. Відсутність попередньої підготовки

Експерти стверджують, що маринування курки має важливе значення для підвищення її соковитості та ніжності. Короткий період маринування, всього 30 хвилин, може значно покращити текстуру та смак м'яса. Цей метод можна застосовувати до всіх частин курки.

  1. Кількість

Намагаючись спростити процес приготування їжі, багато господинь шукають ефективні методи для приготування великої кількості курячого м'яса. Але для досягнення найкращого результату необхідно забезпечити м'ясу достатньо місця на сковороді.

Коли справа доходить до смаження, надання курці "особистого простору" може покращити процес приготування, забезпечуючи смачніший результат.

  1. Великий розмір

Коли йдеться про приготування курки, експерти рекомендують різні способи залежно від розміру порцій. Великі шматки можна ефективно запекти або відварити, але при смаженні бажано вибирати менші порції. Більший шматок може досягти бажаної золотисто-коричневої скоринки зовні, але при цьому залишитися сирим всередині.

Як не зіпсувати смажену курку
Як не зіпсувати смажену курку / Фото Unsplash

  1. Підхід до смаження

Варто обирати сковорідку, яка забезпечує рівномірний розподіл тепла. Після цього бажано розігріти оливкову або рослинну олію для оптимального результату приготування. Якщо ви готуєте шматки зі шкіркою, то спочатку варто обсмажувати курку з жирнішого боку.

Вибір способу приготування теж може суттєво вплинути на результат страви. Так, готування без кришки призведе до утворення бажаної скоринки на поверхні, але при цьому м'ясо може стати більш сухим. І навпаки, використання кришки в процесі приготування гарантує, що м'ясо залишиться соковитим і ніжним, хоча і жертвує хрусткою скоринкою.

Сподобалися поради? Тоді дізнайтеся як повністю почистити оселедець від кісточок.

Источник материала
loader
loader