Хачапурі по-мегрельськи - для любителів кавказької кухні

Готуємо чудовий мегрельський хачапурі: ніжний, соковитий, із трьома видами сиру. Один із найсмачніших пирогів для тих, хто надає перевагу кавказькій кухні

Зміст

Інгредієнти для "Хачапурі по-мегрельськи":

  • Молоко - 100 мл
  • Вода (окріп) - 50 мл
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Дріжджі (живі) - 20 г
  • Олія - ​​20 мл
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 600 г
  • Сіль
  • Масло вершкове - 20 г
  • Моцарелла - 200 г
  • Сир сулугуні - 200 г
  • Сир твердий (чеддер) - 250 г

Рецепт "Хачапурі по-мегрельськи":

  • Змішуємо молоко, окріп, цукор, дріжджі, добре перемішуємо до розчинення дріжджів, додаємо олію, яйце, сіль, все перемішуємо, додаємо просіяне борошно порціями і вершкове масло. Тісто замішуємо близько 8 хвилин
  • Тісто накриваємо рушником, ставимо у тепле місце на 40 хвилин
  • Моцарелу, сулугуні, чердер, натираємо на великій тертці, перемішуємо
  • Залишимо 150 г сиру для присипки пирога, з решти сиру формуємо кулю
  • Тісто злегка обминаємо, тісто розрівнюємо на столі у вигляді коржика, на середину кладемо кулю з сиру і защипуємо тісто так, щоб куля опинилась у середині тіста
  • Перевертаємо, розрівнюємо трохи руками, а потім пройдемо качалкою і формуємо круглий, тонкий коржик
  • У форму для випікання з пергаментом переносимо коржик, трохи розрівнюємо, посипаємо сиром, що залишився, краю пирога змащуємо жовтком і відправляємо в духовку на 15- 20 хвилин, температура 250С.

Смачного!

Джерело

 

Теги по теме
Общество
Источник материала
loader
loader