Тертий пиріг з яблуками, що родом з дитинства: рецепт із мільйоном переглядів у ТікТок
Тертий пиріг з яблуками, що родом з дитинства: рецепт із мільйоном переглядів у ТікТок

Тертий пиріг з яблуками, що родом з дитинства: рецепт із мільйоном переглядів у ТікТок

Тертий пиріг з яблуками чудово підходить для сімейного чаювання, а його ніжне тісто та соковита начинка не залишать байдужим навіть вередуна. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ТікТок yulii senych.

Тертий пиріг з яблуками

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6 – 8

Інгредієнти:
для тіста:
– 150 грамів охолодженого вершкового масла;
– 1 яйце;
– 250 грамів борошна;
– дрібка солі;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 50 грамів цукру (можна регулювати до смаку);
– 1 столова ложка льодяної води (за потреби);
для начинки:
– 3 – 4 яблука;
– кориця – до смаку;
– сік лимона – до смаку;
– цукор – за бажанням (залежно від солодкості яблук).

Як приготувати тертий пиріг: перегляньте відео

Приготування:

  1. Просійте борошно в миску, додайте цукор, розпушувач і дрібку солі.
  2. Ретельно перемішайте.
  3. Додайте охолоджене вершкове масло, порізане кубиками, та перетріть усе руками до стану крихти.
  4. Додайте яйце й замісіть тісто. Якщо воно погано збирається, додайте 1 столову ложку льодяної води. Розділіть тісто на дві частини: більшу (2/3) загорніть у плівку й покладіть у холодильник на 20 – 30 хвилин, меншу (1/3) — у морозильник на такий самий час.
  5. Яблука очистьте за бажанням, натріть на крупній тертці.
  6. Додайте лимонний сік і корицю. Якщо яблука недостатньо солодкі, додайте трохи цукру.
  7. Розкачайте більшу частину тіста на пергаменті та викладіть у форму для випікання.
  8. Підрівняйте краї, а зверху викладіть підготовлену начинку з яблук.
  9. Меншу частину тіста натріть на крупній тертці й рівномірно розподіліть поверх яблук.
  10. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусах духовці 30 – 35 хвилин, поки він не стане золотистим.

Це така смакота: чи можливо приготувати неймовірний десерт без духовки.

Источник материала
loader
loader