Але тоді куди класти хліб, щоб він довше зберігався? Кажуть, що для цього потрібна кімнатна температура, хлібниця або полотняний мішечок, але є ще один дуже цікавий метод, передає 24 Канал з посиланням на Добрі Новини.
Метод, з яким хліб не черствіє тижнями
Рекомендують зберігати хліб у холодильнику, а не при кімнатній температурі. Причина проста: температура в холодильнику зазвичай не перевищує 5 градусів за Цельсієм, що значно уповільнює ріст плісняви. Як наслідок, хліб, що зберігається в такому прохолодному середовищі, менш схильний до розвитку грибків, що допомагає йому залишатися свіжим протягом більш тривалого періоду.
При цьому треба створити оптимальні умови для його зберігання. Слід загортати хліб у тканину перед тим, як покласти його в пакет, а тоді в холодильник. Цей метод допомагає утримувати вологу і сповільнює процес випаровування, завдяки чому хліб залишається м'яким і приємним на смак.
Можна і в морозильну камеру
Але можна піти ще далі та скористатися морозильною камерою. Здивовані? Цей метод виявляється особливо корисним для тих, хто часто готує такі вироби, як пироги, піци та багети. Використовуючи спеціалізовані пакети для заморожування, споживачі можуть зберегти випічку без втрати смакових якостей. Після розморожування та швидкого розігрівання в духовці, вони будуть такими ж свіжими, як і в день їх приготування.
Але зберігання хлібобулочних виробів у морозилці може вплинути на вміст вітамінів у них, хоча зниження залишається мінімальним навіть через місяць.
Крім того, заморожування може змінити структуру крохмалю в цих продуктах. Однак, ця зміна може бути корисною, оскільки може сповільнити травлення і зменшити вплив на рівень цукру в крові.
Цікаво: чи потрібно варити лисички перед смаженням?