Для цього смаколика потрібно лише кілька простих інгредієнтів, а ключ до успіху – витримка, щоб дочекатися доки всі шари належним чином застигнуть. Як приготувати шоколадний чизкейк без випічки, розповідає 24 Каналз посиланням на УНІАН.
Чизкейк без випічки на Різдво
- Час: 2 години
- Порції: 8
Інгредієнти:
– вершкове масло – 75 грамів
– пісочне печиво – 250 грамів
– маскарпоне – 250 грамів
– м'який сир – 300 грамів
– цукрова пудра – 50 грамів
– какао-порошок – 40 грамів
– жирні вершки – 300 мілілітрів
– карамель – 400 грамів
– чорний шоколад – 50 грамів
– шоколадний декор для прикрашання
Приготування:
- Для початку підготуйте форму. Змастіть маслом та вистеліть дно роз'ємної форми 20 сантиметрів.
- Тепер перебийте печиво у крихту, додайте масло та знову збийте. Помістіть цю суміш у форму й міцно притисніть стаканом чи ложкою, щоб сформувати основу десерту. Поки робите начинку, помістіть форму у холодильник.
- Акуратно перемішайте маскарпоне, сир, цукрову пудру і какао до однорідності. В окремій мисці збийте вершки до піків і додайте до цієї суміші. Ложкою викладіть начинку на бісквітну основу і розрівняйте верх. Поверніть в холодильник ще на 1 годину.
- Карамель трохи розігрійте на сковорідці, вона має стати рідкою. Вилийте її на чизкейк та почекайте поки застигне. Шоколад розтопіть на водяній бані і збризніть ним карамель. Зверху прикрасьте шоколадним декором.
- Охолодіть, обережно зніміть форму та підкладку, й подавайте чизкейк до столу.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся як приготувати один з найпопулярніших домашніх десертів – торт "Наполеон".