/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5af120483ba273b8e2a1216b2d057906.jpg)
Не лише традиція: чому кутя – це справжній суперфуд
Інгредієнти куті роблять її справжнім суперфудом. Чим корисна різдвяна українська страва – розповідає 24 Канал.
Чим корисна кутя
Пшениця – основа куті. Вона багата вітамінами (зокрема групи В), білками, вуглеводами і мікроелементами, а клейковина зерен зміцнює м'язи тіла. Проте людям з непереносимістю глютену краще замінити пшеницю в страві на іншу крупу.
Також важливим компонент куті є мак. Зернятка маку багаті на рослинні жири та білок, які легко засвоюються організмом. Проте і маком зловживати не варто.
Волоські горіхи – джерело вітамінів, білка та жирів. Мед – багатий на антиоксиданти та має антимікробні властивості. Щоправда, щодо обох цих інгредієнтів варто враховувати, що у багатьох людей можуть бути алергії.
Сухофрукти своєю чергою є чудовим джерелом калію – необхідного для організму мінералу.
![]()
Різдвяна кутя / Фото Freepik
Тож сукупність усіх цих продуктів робить кутю надзвичайно поживною та корисною стравою. Проте варто пам'ятати, що навіть найбільш корисні продукти у передозуванні можуть нашкодити.

