Ароматний штрудель із яблуками: найелементарніший рецепт десерту на свята
Ароматний штрудель із яблуками: найелементарніший рецепт десерту на свята

Ароматний штрудель із яблуками: найелементарніший рецепт десерту на свята

Створити цей смаколик – просте завдання, за умови, що у вас є правильний рецепт. Тож як приготувати штрудель з яблуками, розповідає 24 Канал з посиланням на УНІАН.

Віденський штрудель – рецепт

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– 250 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 1 стакан води;
– 50 грамів масла;
– дрібка солі;
– 4 – 5 яблука;
– 50 грамів цукру;
– 50 грамів родзинок;
– 50 грамів кураги;
– 50 грамів мелених волоських горіхів;
– кориця – до смаку.

Приготування:

  1. Розчиніть сіль у воді. Для приготування тіста змішайте борошно, яйце та солону воду. Ретельно вимішайте, додайте олію. Після цього тісто має "відпочити" 30 хвилин.
  2. У цей час поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Яблука поріжте дрібним кубиком, а курагу подрібніть на довільні шматочки. Змішайте разом сухофрукти з яблуками, цукром і корицею.
  3. Присипте робочу поверхню борошном і тонко розкачайте тісто. Викладіть на нього начинку й акуратно загорніть штрудель.
  4. Деко вистеліть пергаментом і змастіть маслом. На нього покладіть сформований рулет. Випікайте десерт 30 – 40 хвилин до золотистого кольору.

Готово!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і десерт "Соснові шишки".

Источник материала
loader
loader