Для того, щоб покращити смак кави, є багато альтернатив цукру. Про це пише 24 Канал.
Чому варто пити каву без цукру
Якщо кава виготовлена з якісних зерен і свіжозварена, додавання цукру може приховати її природний смак і аромат. До того ж звичка пити каву без підсолоджувачів допомагає зменшити калорійність денного раціону, покращити травлення, стабілізувати рівень цукру в крові та підвищити концентрацію.
Для тих, хто не готовий відмовитися від солодкого смаку, існує кілька здорових замінників.
Мед
Натуральний продукт, багатий на корисні речовини. Він зміцнює імунітет і додає енергії. Однак його слід додавати в теплу, а не гарячу каву, щоб зберегти всі корисні властивості.
Стевія
Рослинний підсолоджувач, який є популярною альтернативою цукру. Стевія солодша за цукор, тому її потрібно зовсім небагато. Вона низькокалорійна і має чимало корисних властивостей.
Ванільний екстракт
Хоча екстракт ванілі не солодкий, його аромат створює ілюзію солодкого смаку. До того ж вважається, що ваніль може зменшити тягу до солодощів.
Сироп клена або агави
Обидва сиропи мають природну солодкість і виготовляються без додавання цукру. Вони додають напою приємний смак, не завдаючи шкоди здоров’ю.
Кориця
Хоча кориця не солодка, її аромат і смакові нотки дозволяють "обдурити" рецептори, зробивши каву більш насиченою. До того ж кориця сприяє стабілізації рівня цукру в крові.
Переходячи на здорові замінники цукру, можна не лише насолоджуватися смаком улюбленого напою, але й турбуватися про своє здоров’я. Обирайте те, що найкраще відповідає вашим смакам і потребам!