Беріть рецепт у новий рік: ніжний "Наполеон", який можна їсти губами
Беріть рецепт у новий рік: ніжний "Наполеон", який можна їсти губами

Беріть рецепт у новий рік: ніжний "Наполеон", який можна їсти губами

Для домашнього "Наполеона" за класичним рецептом потрібно 2 набори інгредієнтів. З першого треба буде замісити тісто, а з другого – зварити ніжний крем. Тож, як приготувати торт "Наполеон", розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Рецепт торта "Наполеон"

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти:

для коржів:
– б
– м
– я
– с

для крему:
– м
– я
– ц
– б
– в

Приготування:

  1. Натріть на великій тертці злегка підмерзле вершкове масло. Тоді поєднайте його з борошном та перетріть в крихту.
  2. В масу додайте соду, яйце, сметану та розпушувач. Швидко замісіть тісто, щоб масло не встигло розтанути. Загорніть у харчову плівку та покладіть в холодильник на 1 годину.
  3. Для крему поєднайте у мисці яйця, борошно, ванілін та трохи молока. Перемішайте все до однорідності.
  4. Тоді в антипригарну каструлю налийте молоко та додайте цукор. Доведіть до кипіння. Постійно помішуючи, введіть гаряче молоко в яєчну суміш, перемішайте і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до загустіння. Накрийте плівкою та поставте в холодне місце, щоб суміш стало густою.
  5. Дістаньте тісто з холодильника, розділіть на 8 частин. Поки розкачуєте одну частину, решту поставте у холодильнику. Кожен шматок кладіть у круг діаметром приблизно 20 сантиметрів та випікайте в розігрітій на 190 градусів духовці до золотистого відтінку.
  6. Тепер перемажте коржі сметанковим кремом. Верхній шар присипте залишками запеченого тіста – покришіть їх. Відправте в холодильник пропитуватися.

Смачного!

Сподобався десерт? Тоді ловіть ще рецепт смачного мандаринового чизкейка без випічки.

Источник материала
loader
loader