У 2025 році відзначатиметься рік Зеленої Дерев'яної Змії. Тому варто внести до меню страви, які прийдуть до вподоби символу року. 10 страв для новорічного столу від 24 Каналу.
Меню на Новий рік 2025
Закуски
Закуска в крабових паличках
- Час: 20 хвилин
- Порції: 10
Інгредієнти:
– 10 крабових паличок;
– 4 яйця;
– 150 грамів твердого сиру;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 2 столові ложки майонезу;
– сіль, перець – на смак.
Приготування:
- Кожну крабову паличку розкрутіть. Відкладіть в сторону.
- Натріть сир, яйця і поєднайте їх між собою майонезом. Додайте натертий часник, сіль та перець. Все перемішайте.
- Візьміть пласт крабової палички, викладіть трохи маси та поверніть паличку в її звичний вигляд – скрутіть назад.
- Тоді з обох сторін прикрасьте закуску подрібненим кропом.
Готово!
- Брускети з хамоном
- Час: 20 хвилин
- Порції: 8
Інгредієнти:
– багет для брускет;
– 100 грамів крем-сиру;
– 1 упаковка хамону;
– рукола для прикрашання;
– бальзамічний соус для поливки.
Приготування:
- Багет наріжте та підсушіть у духовці.
- Намажте крем-сиром, викладіть руколу, зверху покладіть хамон.
- Останній штрих – полийте бальзамічним соусом.
Смачно і просто!
- Салат без майонезу з червоною рибою
- Час: 15 – 20 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 150 грамів міксу салату;
– 8 помідорів чері;
– 1 авокадо;
– 150 грамів слабосолоного лосося;
– 100 грамів вершкового сиру;
– кунжут чорний;
для заправки:
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 1 чайна ложка меду;
– лимонний сік на смак;
– 1 чайна ложка гірчиці в зернах;
– 2 столові ложки олії рослинної.
Приготування:
- У широку тарілку викладіть суміш зелені, порізані навпіл помідори чері та кубиком нарізане авокадо.
- Наріжте рибу на тонкі смужки та загорніть.
- З крем-сиру вологими руками сформуйте кульки розміром із чайну ложку, обваляйте їх у кунжуті й викладіть на салат.
- Зробіть заправку з меду, олії, лимонного соку, соєвого соусу та гірчиці в зернах. Полийте нею салат.
Як приготувати цей салат: дивіться відео
Основні страви
- Картопля з сиром
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 4 картоплини;
– 200 грамів сиру;
– 250 мілілітрів вершків;
– 1 чайна ложка орегано;
– спеції.
Приготування:
- Наріжте картоплю пластинами та приправте на смак.
- Викладіть половину у форму, залийте половиною вершків і засипте половиною сиру.
- Повторіть шар ще раз і поставте запікатися в духовці 30 хвилин при 190 градусах.
Подавайте гарячою!
- Качка з яблуками та чорносливом
- Час: приблизно 2,5 години
- Порції: 6 – 8
Інгредієнти:
– 1 качка;
– 2 столові ложки спеції;
– 3 яблука;
– 150 грамів чорносливу;
– 2 столові ложки соєвого соусу,
– 3 – 4 столові ложки соєвого соусу теріякі;
– 2 столові ложки меду.
Приготування:
- Натріть качку спеціями зовні і всередині, і залиште на 15 – 20 хвилин.
- Дрібно наріжте яблука та чорнослив, і начиніть качку.
- Після покладіть качку у рукав для запікання. Візьміть ложку та облийте її соусом (соєвий соус, теріякі та мед).
- Закрийте рукав та поставте качку у духовку. Запікайте приблизно 1,5 – 2 години до золотистої скоринки.
Готово!
- Запечені овочі
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Приготування:
- Перець, баклажани і цукіні наріжте кубиками, а цибулю пір'ям. Помідори очистьте від шкірки і наріжте великими шматочками.
- Овочі викладіть у форму для запікання, посипте орегано та полийте оливковою олією.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку. Випікайте 45 хвилин, потім розкрийте і запікайте ще 20 хвилин.
- Змішайте інгредієнти заправки і полийте нею овочі. Зверху посипте сиром фета, кропом і базиліком. Можна подавати гарячими або холодним.
Десерти
- "Соснові шишки"
- Час: 25 хвилин
- Порції: 3
Інгредієнти:
– 180 грамів пісочного печива;
– 40 грамів вершкового масла;
– 4 – 5 столових ложок згущеного молока;
– 2 столові ложки какао;
– пластівці шоколадні.
Приготування:
- Печиво подрібніть у блендері до стану крихти. Додайте какао, розтоплене вершкове масло, згущене молоко – повинна вийти маса, яка легко ліпиться.
- Сформуйте шишки, прикріпіть пластівці. Внизу по колу один біля одного, всі інші зверху в шаховому порядку.
- При подачі присипте цукровою пудрою.
Також можете серединку зробити з якоюсь начинкою (нутелла чи згущене молоко).
Дивіться, як зробити десерт Соснові шишки: відео
- Мандариновий чизкейк без випічки
- Час: 45 хвилин (5 годин на застигання)
- Порції: 8
Напої
- Ананасовий сорбет
- Час: 15 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 750 мілілітрів вина ігристого (бажано з ароматом кави);
– 1 ананас свіжий;
– 1 апельсин;
– 1 лимон;
– 100 грамів цукру.
Приготування:
- Розріжте навпіл ананас, очистьте його від шкірки, видаліть качан і наріжте невеликими шматочками. Поставте в холодильник на кілька годин.
- Безпосередньо перед самою подачею покладіть охолоджений ананас в блендер, додайте сік з одного апельсина і лимона, цукор, усе подрібніть.
- В останню чергу влийте вино Cava і ще раз збийте до однорідної маси.
- Напій розлийте по келихах, прикрасьте шматочком свіжого ананаса і подавайте негайно.
- Класична "Мімоза"
- Час: 15 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 1 пляшка шампанського;
– 2 – 3 апельсини.
Приготування:
- Поставте шампанське та апельсини в холодильник.
- Тоді візьміть келихи для шампанського і наповніть їх наполовину свіжовичавленим апельсиновим соком.
- Потім додайте рівну кількість шампанського. Готово!
Смачного і з прийдешнім!
Зауважте: які страви не варто ставити на стіл у рік Змії.