Не тільки для текстури: навіщо ставити тісто у холодильник
Не тільки для текстури: навіщо ставити тісто у холодильник

Не тільки для текстури: навіщо ставити тісто у холодильник

Часто у рецептах можна зустріти пораду поставити тісто у холодильник. Для чого це робити і яке тісто для цього підходить – розповідає 24 Канал.

Які види тіста можна ставити у холодильник

  • Листкове

Цей вид тіста готують з потертого замороженого масла або маргарину. Після цього його ділять на частини, які ставлять у холодильник, і розкачують по одній частині. Якщо це тісто стане теплим, його буде складно розкачати, і воно буде менше слоїтися.

  • Пісочне

Цей вид тіста ставлять у холодильник для того, щоб воно було більш розсипчастим і легше розгорталося.

  • Дріжджове

Таке тісто можна ставити у холодильник лише після того, як воно добре підніметься. Це роблять для того, аби воно не перекисло у теплі, якщо ви захочете приготувати щось з нього трішки пізніше. Коли справа дійде до приготування, то попередньо його треба потримати в теплі, щоб воно знову піднялося.

Не тільки для текстури: навіщо ставити тісто у холодильник - Фото 1

Корисні та дієві поради / Фото Pixabay

Скільки можна зберігати тісто в холодильнику

У холодильнику тісто може пробути від 9 до 36 годин. Перед зберіганням його обов'язково треба не лише добре вимішати, а й змастити рослинною олією.

У морозилці тісто може пробути довше, від 1 місяці до пів року. Оберніть його харчовою плівкою або пергаментом, а потім додатково поставте у пакет.

Цікаво і дієво: чим можна замінити яйця у котлетах.

Источник материала
loader