Завдяки "правилу тарілки" ви можете залишатися в формі навіть під час відпочинку в форматі all-inclusive. Їсти все і не поправлятися більш ніж реально, пише 24 Канал.
Як працює "правило тарілки"
Щоб зрозуміти як працює це правило, поставте перед собою тарілку стандартного розміру. Подумки розділіть її на 4 сектори:
- 50% тарілки мають займати овочі, фрукти та ягоди;
- 25% – складні вуглеводи (наприклад, крупи, цілозерновий хліб, макарони з твердих сортів пшениці);
- 20% – білок (морепродукти, яйця, бобові, риба, м'ясо і так далі);
- 5% – молочні продукти (або їхні рослини альтернативи).
Є і простіші варіації цього правила:
- 50% – овочі та зелень;
- 25% – білок;
- 25% – вуглеводи.
Ваша тарілка завжди буде збалансована, якщо ви почнете користуватись цим правилом.
Зверніть увагу! Якщо ви хочете з'їсти "заборонену" їжу, перетворіть цей процес на приємний ритуал. Насолодіться кожним шматочком і не коріть себе за з'їдене. Так ви отримуєте максимум насолоди і не зірветесь надалі.