У президента День народження: улюблені страви Володимира Зеленського може приготувати кожен
У президента День народження: улюблені страви Володимира Зеленського може приготувати кожен

У президента День народження: улюблені страви Володимира Зеленського може приготувати кожен

Скуштуйте страви, які обирає Володимир Зеленський, і створіть теплу атмосферу для сімейного святкування. Що він любить і як це приготувати розповідає 24 Канал.

Що любить їсти президент

Ще на початку свого президентства Володимир Зеленський розповідав своїм прихильникам про свою любов до шаурми. За його словами, це не тільки чудовий перекус, а й спосіб триматися ближче до народу.

Коли в тебе напружений графік, шаурма може стати рішенням. У цьому, як бачите, немає нічого страшного, незручного і тим більше – ганебного. А ще – допомагає не "забронзовіти", не відриватися від людей. Це корисно. Рекомендую!
– поділився президент.

Також розповів журналістам, що його улюблений сніданок – яєчня з овочами, але найсмачнішим варіантом вважає хліб із маслом і сиром, доповнений чаєм з лимоном і кавою. Крім цього, Володимир Зеленський, як більшість українських чоловіків, любить смажене м'ясо. Його фаворит – стейк у тандирі.

Я більше за все люблю яйця, чесно кажучи. Яєчню. Зараз у мене буде яєчня зі смаженими перчиками. Звичайний перець смажиться і заливається яйцями. Ще може бути авокадо або якісь овочі, які є. Взагалі найсмачніший сніданок, щоправда, заборонений всілякими дієтами… Іноді ми з дружиною його дуже любимо. Це хліб з маслом зі звичайним сиром і чорний чай з лимоном без цукру,
– поділився президент.

Яєчня зі смаженими перцями

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 1

Інгредієнти:
– 2 солодкі перці;
– 3 яйця;
– 1 столова ложка олії;
– сіль – до смаку;
– чорний перець – до смаку.

Приготування:

  1. Промийте перці та наріжте їх смужками.
  2. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
  3. Викладіть перці й смажте, помішуючи, поки вони не стануть м’якими та злегка підрум’яняться.
  4. Збийте яйця в мисці з дрібкою солі.
  5. Влийте їх до смажених перців. Зменште вогонь і готуйте, поки яйця повністю не схопляться.
  6. За бажанням додайте чорний перець.

Шаурма

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 2 листи лаваша;
– 300 грамів курячого філе;
– 1 помідор;
– 1 огірок;
– 100 грамів капусти (білокачанної або пекінської);
– 100 грамів твердого сиру;
– 2 столові ложки майонезу;
– 2 столові ложки кетчупу;
– сіль і перець – до смаку;
– 1 столова ложка рослинної олії – для смаження.

Приготування:

  1. Розігрійте сковороду з олією, обсмажте м’ясо до золотистого кольору. Додайте сіль і перець до смаку.
  2. Подрібніть капусту, наріжте помідор і огірок тонкими скибочками. Натріть сир на тертці.
  3. Розкладіть лаваш на робочій поверхні.
  4. На середину викладіть капусту, потім м’ясо, овочі та посипте сиром. Полийте майонезом і кетчупом.
  5. Загорніть шаурму: спочатку складіть краї, а потім щільно скрутіть рулетом. За бажанням, обсмажте шаурму на сухій сковороді або грилі до хрусткої скоринки.

М'ясо у тандирі

  • Час: 1 година
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 800 грамів яловичини;
– сіль до смаку;
– копчена паприка;
– чорний перець до смаку.

Приготування:

  1. Яловичину наріжте на порції завтовшки 2 – 2,5 сантиметри.
  2. М’ясо висушіть серветкою.
  3. Натріть стейки спеціями.
  4. Тандир розігрійте до 80 градусів та помістіть туди м’ясо.
  5. Коли мине 8 – 10 хвилин, переверніть стейки і готуйте ще 10 хвилин.
  6. Дістаньте м’ясо з тандира та дайте йому "відпочити" мінімум 15 хвилин. Найкраще помістити його під кришку.
  7. Подавайте гарячим з улюбленими овочами.

Шоколадний торт

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 200 грамів пшеничного борошна;
– 200 грамів цукру;
– 50 грамів какао-порошку;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– пів чайної ложки соди;
– 2 яйця;
– 150 мілілітрів молока;
– 100 мілілітрів рослинної олії;
– 150 мілілітрів окропу.
Для крему:
– 200 мілілітрів вершків (жирність 30%);
– 100 грамів шоколаду.

Приготування:

  1. У мисці змішайте борошно, цукор, какао, розпушувач і соду. В іншій мисці збийте яйця з молоком і олією.
  2. З’єднайте сухі та рідкі інгредієнти, ретельно перемішайте.
  3. Влийте окріп і ще раз перемішайте тісто до однорідності.
  4. Змастіть форму для випікання олією або застеліть пергаментом. Вилийте тісто у форму.
  5. Випікайте при температурі 180 градусів протягом 35 – 40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою – вона має виходити сухою.
  6. Для крему розтопіть шоколад на водяній бані й змішайте його з вершками.
  7. Залиште крем охолонути до кімнатної температури.
  8. Остудіть готовий корж і розріжте його навпіл.
  9. Змастіть один корж кремом, накрийте другим і покрийте торт кремом зверху.

Дізнайтеся деталі: улюблена страва Дональда Трампа.

Источник материала
loader
loader