Для багатьох стане відкриттям, що квасолю перед приготуванням можна чистити. Навіщо це робити і якого ефекту варто очікувати розповідає 24 Канал.
Навіщо та як чистити квасолю
Якщо почистити квасолю, вона не тільки краще смакуватиме, а й буде куди легшою для травлення. Це виглядає складним завданням, яке вимагатиме багато часу, однак насправді все куди легше.
Чищена квасоля звариться куди швидше / Фото Freepik
Потрібно залити квасолю 1 склянкою окропу та додати 1 столову ложку соди. Залишаємо на 10 хвилин – цього часу достатньо, щоб все спрацювало.
Почистити вийде лише довгасту червону та білу, для великої цей спосіб не підходить.
Окрім того, почищена квасоля звариться значно швидше і не зашкодить людям, які мають шлункові захворювання.
Він просто дивовижний: як приготувати дубайський торт, який кращий за шоколад.