![Мало хто знає: який спосіб приготування яєць найкорисніший](https://thumbor.my.ua/OmQcfFtWdDyQvn8VZQHgawv4yGM=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc35ba4e239ecd65493afebbd495e42a3.jpg)
Мало хто знає: який спосіб приготування яєць найкорисніший
Експерти з харчування визначили найкорисніший спосіб приготування яєць. Про це пише 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Який спосіб приготування яєць найкорисніший
Так, дослідження показують, що варіння – найефективніший спосіб приготування яєць, особливо якщо мова йде про яйця некруто або яйця-пашот. Цей метод не тільки зберігає більшість поживних речовин, що містяться в яйцях, але й дозволяє уникнути додаткових калорій, пов'язаних зі смаженням.
Чому варені яйця найкорисніші?
- Зберігають оптимальний баланс білків і жирів.
- Не містять зайвих жирів та канцерогенів, які утворюються під час смаження.
- Мінімізують втрату вітамінів, особливо групи B і D.
- Легко засвоюються організмом.
Як щодо інших способів приготування
Смажені яйця – їжа, приготована на олії або вершковому маслі, як правило, має вищий вміст калорій і жирів. А ще при підвищеній температурі можуть утворюватися шкідливі сполуки, що негативно впливають на здоров'я серця.
Омлет – корисний, якщо готувати його без великої кількості олії. При цьому додавання молока чи сиру може збільшувати калорійність.
Варені круто – корисні теж, але час приготування, що перевищує 10 хвилин, може зменшити поживну цінність певних вітамінів і призвести до важкості в шлунку.
Тож споживачам, які прагнуть максимізувати поживні властивості яєць, варто готувати їх некруто або методом "мішечка". Так вони ефективно зберігають основні поживні речовини, зводячи до мінімуму додавання зайвих жирів і калорій.
А ви знаєте: як кип'ятити молоко, щоб воно не втекло і не пригоріло.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)