В рази кращі за картоплю фрі: готуємо картопляні кульки, які зникнуть за мить
В рази кращі за картоплю фрі: готуємо картопляні кульки, які зникнуть за мить

В рази кращі за картоплю фрі: готуємо картопляні кульки, які зникнуть за мить

Картопля фрі – один з "джокерів" індустрії швидкоїжі. Однак і його можна побити, якщо мати під рукою правильний рецепт. 24 Канал пропонує в цьому переконатися та приготувати картопляні кульки за рецептом ТСН.

Рецепт картопляних кульок

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 500 грамів борошна;
– 70 грамів моцарели;
кляр:
– 2 яйця;
– 90 мілілітрів молока;
– 125 грамів борошна;
– 100 грамів панірувальних сухарів.

Приготування:

  1. Почистіть картоплю та наріжте її кубиками для прискорення варіння. Варіть до м'якості, потім злийте воду.
  2. Додайте борошно і сіль, ретельно розімніть до гладкої консистенції. Пюре має бути густим і еластичним.
  3. Поки картопля вариться, приготуйте кляр – змішайте яйця з молоком і борошном, збийте до однорідної маси.
  4. Коли картопля трохи охолоне, візьміть невелику порцію картопляної маси, сформуйте плоский коржик і помістіть всередину кубик моцарели.
  5. Загорніть сир картоплею, щоб вийшла щільна кулька. Обмокніть кульки в кляр і обваляйте в панірувальних сухарях.
  6. Розігрійте достатню кількість олії в глибокій сковороді або фритюрниці. Обережно опускайте кульки в гарячу олію та смажте до золотавої скоринки.
  7. Готові кульки викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  8. Подавайте з улюбленим соусом.

Смачного!

Вони кращі за шаурму: як приготувати знамениті грецькі млинці.

Источник материала
loader