/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F58f689e6f77412499ff725e1384f144b.jpg)
Не тільки для кольору: навіщо додавати в бульйон оцет і який для цього підійде
Бульйон – ідеальна опція для смачного обіду. Приготування цього супу нескладне, але є кілька нюансів, які створюють різницю між задовільним та ідеальним результатом. 24 Канал розповідає, навіщо досвідчені господині додають у бульйон оцет і який саме варто використовувати.
Який оцет варто додавати в бульйон та навіщо
Головна причина додавання оцту у бульйон – якнайкраща прозорість. Цей інгредієнт дозволить досягнути ідеального кольору супу, який виглядатиме наче на картинці.
Улюблений бульйон / Фото Freepik
Однак є й ще одна, неочевидна причина. Яблучний оцет зробить страву більш корисною та насиченою поживними елементами. Річ у тому, що цей компонент добре витягує поживні речовини з кісток, з яких вариться бульйон. Відтак, бульйон, в яких додали яблучний оцет, буде в рази більш насиченим калієм та магнієм.
Що стосується кількості, то на каструлю бульйону буде достатньо 30 мілілітрів яблучного оцту. Також важливо враховувати і час варіння:
- бульйон з курячих кісток – 3 – 4 години на повільному вогні;
- з яловичих – 8 – 12 годин.
Цей простий секрет зробить бульйон не тільки прозорішим та смачнішим, а й куди кориснішим.
Ідеальна знахідка: смачний салатлише з 1 інгредієнта.

