Що приготувати на свято: рецепт простого, але дуже ароматного тарта з листкового тіста
Що приготувати на свято: рецепт простого, але дуже ароматного тарта з листкового тіста

Що приготувати на свято: рецепт простого, але дуже ароматного тарта з листкового тіста

Хрустка основа, ніжна начинка й безмежний простір для кулінарних експериментів. Головна перевага тарту – його універсальність, повідомляє 24 Канал з посиланням на kuchnia. Його можна зробити солодким чи солоним та додавати будь-які улюблені інгредієнти.

Рецепт тарта з листкового тіста

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 упаковка готового листкового тіста;
– 250 грамів шпинату;
– приблизно 10 помідорів черрі;
– 1 пачка блакитного сиру (наприклад, камамбер);
– 1 зубчик часнику;
– пів цибулини;
– 50 грамів тертого жовтого сиру або моцарели;
– 2 яйця;
– 200 грамів вершків 30%;
– масло – для змащування;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– італійські трави – до смаку.

Приготування:

  1. Увімкніть духовку й розігрійте її до 200 градусів.
  2. Очистьте та дрібно поріжте цибулю й часник. Обсмажте їх на розігрітій сковороді з невеликою кількістю оливкової олії. Коли стануть прозорими, додайте шпинат і тушкуйте, поки він не зів’яне. Всипте перець і сіль до смаку.
  3. Залиште шпинат охолоджуватися.
  4. Підготуйте форму – вона може бути круглою або прямокутною. Щоб тісто не прилипало, змастіть дно й стінки форми вершковим або оливковою олією.
  5. Викладіть у форму тісто й наколіть його виделкою.
  6. Поставте в розігріту духовку й випікайте приблизно 10 хвилин, поки тісто не підрум’яниться.
  7. Тим часом помийте й розріжте навпіл помідори чері. Поріжте блакитний сир скибочками або більшими кубиками.
  8. У мисці змішайте яйця з вершками, додайте сіль, перець і зелень до смаку.
  9. Ретельно перемішайте й додайте тертий сир.
  10. Коли тісто злегка підрум’яниться, дістаньте форму з духовки. Викладіть на основу шпинат, потім половинки помідорів і блакитний сир.
  11. Залийте все яєчною сумішшю – вона не повинна повністю покривати всі інгредієнти, а лише їх з’єднати.
  12. Випікайте приблизно 20 хвилин, поки пиріг із листкового тіста не стане золотисто-коричневим зверху.

Смачного!

Пухка і не черствіє: чи можливо спекти ідеальну паску вдома.

Источник материала
loader
loader