Не шоколадом єдиним: як приготувати дубайський торт з фісташковим прошарком
Не шоколадом єдиним: як приготувати дубайський торт з фісташковим прошарком

Не шоколадом єдиним: як приготувати дубайський торт з фісташковим прошарком

Цей шоколадно-фісташковий торт – справжній витвір мистецтва, повідомляє 24 Канал з посиланням на kwestia smaku. Він має розкішний вигляд та неперевершений смак, а готувати зовсім не складно.

Рецепт дубайського торта

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
Шоколадний торт:
– 2 яйця;
– 250 мілілітрів кефіру;
– 125 мілілітрів олії;
– 200 грамів цукру;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– 260 грамів пшеничного борошна;
– 100 грамів какао;
– 2 чайні ложки соди;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1/2 чайної ложки морської солі;
– 250 мілілітрів завареної розчинної кави або окропу.
Дубайський шоколад:
– 250 грамів тіста філо;
– 100 грамів вершкового масла;
– 400 грамів фісташкового крему (підсолодженого, несолоного);
– 1 чайна ложка тахіні (за бажанням).
Шоколадний крем:
– 250 мілілітрів вершків 30%;
– 3 столові ложки рідкого меду;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 3 плитки чорного шоколаду;
– 50 грамів вершкового масла;
– 200 мілілітрів вершків 18%.
Додатково:
– фрукти для прикрашання.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Підготуйте форму діаметром 20 – 22 сантиметри.
  3. Викладіть на дно папір для випікання, закрийте край, залишивши папір виступати за межі форми.
  4. У мисці збийте яйця, додайте кефір, рослинну олію, цукор і ванільний цукор. Перемішайте вінчиком.
  5. Додайте пшеничне борошно, какао, харчову соду, розпушувач і морську сіль.
  6. Перемішайте вінчиком до однорідності. Поступово вливайте гарячу каву, помішуючи, поки не утвориться однорідне тісто.
  7. Вилийте суміш у форму й поставте в розігріту духовку.
  8. Випікайте 40 – 45 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр, не виходитиме сухою. Вийміть з духовки й залиште охолоджуватися.
  9. Дістаньте пиріг з форми й розріжте на 4 шари.
  10. Збережіть крихти для прикрашання.
  11. Тісто філо наріжте найтоншими смужками. Розтопіть вершкове масло у великій сковороді на повільному вогні. Додайте нарізане тісто й перемішайте.
  12. Обсмажте до золотистого кольору та хрусткої скоринки, після чого зніміть з вогню.
  13. Перекладіть тісто філо у велику миску й змішайте з фісташковим кремом (і тахіні, якщо використовуєте).
  14. Поділіть начинку на 3 частини й рівномірно викладіть на шари торта. Поставте в холодильник.
  15. У каструлі доведіть 30% вершки до кипіння разом із медом і сіллю. Зніміть з вогню, додайте подрібнений шоколад і помішуйте, поки він повністю не розчиниться.
  16. Додайте вершкове масло й знову перемішайте. Нарешті, влийте вершки й добре розмішайте.
  17. Залиште крем на 1 – 2 години, поки він не загусне настільки, щоб його можна було рівномірно розподілити по торту ножем.
  18. Покрийте торт кремом і поставте в холодильник щонайменше на 1 – 2 години.
  19. Прикрасьте боки подрібненими крихтами шоколадного бісквіта, а зверху викладіть фрукти.
  20. Перед подачею наріжте торт гострим ножем на порції.

Смачного!

Просто неперевершений смак: як приготувати ніжні сирники.

Источник материала
loader
loader